Kompletiraju se radovi na administrativno-upravnoj zgradi JU KSC Kakanj

Podijelite:

Radovi na administrativno-upravnoj zgradi JU Kulturno-sportski centar Kakanj počeli su u mjesecu martu 2017. godine i trajali su skoro šest mjeseci. U pitanju su bili radovi na rekonstrukciji upravne zgrade Ustanove u kojoj se, uz kancelarije, nalaze i učionice, te mala sala. Izvršena je izmjena dotrajale stolarije, postavljanje novog krova, zidanje dodatnih zidova, te utopljavanje objekta.

U konačnici cilj je bio da se poveća energetska efikasnost objekta, stvori ugodniji ambijent za rad, te postigne vizuelni estetski efekat. Kompletan objekat bio je u lošem građevinskom stanju sa dotrajalom stolarijom i ruševnom fasadom što je uveliko otežavalo rad kod zaposlenika ali i svih korisnika naših usluga.

Proteklih dana radovi na administrativno-upravnoj zgradi počeli su da se kompletiraju, radi se o dograđenom dijelu između Muzeja Kaknja i administrativno-upravne zgrade gdje će se nalaziti još nekoliko kancelarija za uposlenike JU KSC Kakanj.

 

Naime, kako smo i ranije izvještavali naše sugrađane, u kultnom školskom centru “Europa” koji se nalazi u sastavu Sportske dvorane KSC Kakanj renovirani su toaleti budući da su stari bili dotrajali i u veoma lošem stanju.

Kako bismo imali što bolju ponudu i ugostili sportiste, učenike te goste iz drugih gradova renovirani su toaleti, popravljen i uređen je parket u SD KSC Kakanj, uređen plato ispred SD, popravljene stepenice, renoviran info-pult Sportske dvorane, oformljen fitnes centar, kupljene nove sprave, postavljen video nadzor, te postavljanje panične rasvjete, ovih dana se radi na instaliranju nove, savremene opreme za protivpožarnu zaštitu. Ove aktivnosti, kao i aktivnosti koje su realizirane u proteklom periodu, za cilj imaju povećanje stepena sigurnosti posjetilaca.

Napreduju radovi i na realizaciji prve faze izgradnje nove sportske dvorane u Kaknju.

Radovi obuhvataju konstruktivnu fazu, odnosno izgradnju  AB skeletne konstrukcije sa svim montažnim elementima (AB grede, krovni nosači, temeljne stope, temeljne grede, stubovi, stropne ploče, stropne grede, krovni nosaći i  krovni  termoizolacioni paneli).

Radi se o projektu koji će, uključujući i sportske rekvizite, u konačnici koštati oko 1.500.000 KM. Uz kapacitete postojeće sportske dvorane, nova dvorana će, u skladu sa raspoloživim prostorom, kakanjskom sportu koji ima čak 5 premijerligaša donijeti još jedan teren za basket, te teren za nogomet/rukomet/odbojku, ali i svlačionice, fitnes/teretanu…

Podijelite:

Posljedni članci