Kuglaši Rudara ponovo poraženi od njemačkog prvaka

Podijelite:

Kuglaši Rudara ponovo poraženi od njemačkog prvaka

08.12.2018. – U uzvratnom susretu u Kaknju, kuglaši Rudara poraženi od njemačkog prvaka rezultatom 7:1 i može se reći na častan način oprostili od Lige prvaka. Jedini meč poen za ekipu Kaknja osvojio Nermin Hrustemović koji je oborio 579 čunjeva

Kuglaši njemačkog prvaka, koji spadaju među najbolje svjetske ekipe, opravdali su ulogu favorita i zasluženo izborili plasman u drugo kolo Lige prvaka.

Već u prvoj izmjeni gosti su poveli sa 2:0 i najavili novi trijumf. Najbolji igrač Rudara Muamer Bešić(602) bio je blizi osvajanja meč poena, ali je raspoloženi Jurgen Pointinger(623) zadnjim hitcima stekao prednost i uskratio radost prvom igraču Rudara.Kapiten Vedad karzić, koji je u Berlinu bio najbliži osvajanju meč poena nije bio na visini zadataka.Sa skromnih 533 čunja poražen je od Manuela Veissa(624) i već tad je bilo jasno da će gosti slaviti i u uzvratnom meču jer su stekli nedostižnu prednost. U drugoj izmjeni mladi Kemal Karahodžić (563) za protivnika je imao izvrsnog Fabiana Seitza koji je sa 654 oborena čunja ponio epitet igrača utakmice. Nermin Hrustemović (579) bio je uspješniji od Philipa Vsetecka (578) i osvojio jedini meč poen aza svoj tim, što se može smatrati uspjehom jer su domaći i u najavi revanša istakli da im je cilj osvojiti bar koji meč poen. U trećoj izmjeni Amar Alagić(526) je potpuno podbacio, dok je Dinko Dundić(568) za nijansu bio slabiji od najstarijeg aktera ovog meča Borisa Benedeka(581) i gosti su na kraju slavili sa uvjerljivih 7:1 i 300 čunjeva više.

Kuglaši Rudara nisu opravdali očekivanja, čak su oborili 123 čunja manje u odnosu na prvi susret u Berlinu.Očito, podlegli su pritisku, ali objektivno rečeno, razlika u kvaliteti je drastična jer gosti iz Berlina su pravi profesionalci i njihov kvalitet je došao do punog izražaja.

U Rudaru mogu biti zadovoljni što su po prvi put u 70.godina postojanja stigli do Lige prvaka i našli se među 16 najboljih evropski timova, čime se malo koji bosanskohercegovački sportski kolektiv može pohvaliti.

Prije početka meča, održana je prigodna svečanost, kojom prilikom je predsjednik Kuglaškog kluba Rudar Hasan Čaušević zaželio dobrodošllicu gostima iz Berlina i izrazio zahvalnost dosadašnjem Općinskom načelniku Nerminu Mandri, koji je dao ogroman doprinos za razvoj sporta u Kaknju, uključujući i kuglanje, kao i na pomoći na realizaciji učešća kluba u Ligi šampiona.Također, zahvalio se i gospodinu Aldinu Šljivi, vd Načelniku, koji je kroz prethodnu funkciju direktora KSC svesrdno pomagao Kuglaški klub. Zahvalnice Nerminu Mandi i Aldinu Šljivi uručio je bivši igrač i trener Rudara i selektor državne reprezentacije BiH, Mehmed Bajtarević. Posebna zahvalnost izražena je direktiru firme Delta Petrol,gospodinu Bakiru Spahiću i Izudinu Neimarliji,tehničkom direktoru Tvornice cementa, kojima će zbog odsutnosti nakndno biti uručene zahvalnice.

Kapiten Vedad Karzić uručio je kapitenu gostiju rudarski štap i lampu, dok je pomoćni trener Saudin Bajtarević predstavniku Zerbsta darovao tortu u zeleno-crnoj boji s grbom grada Kaknja, čime su se na lijep način odužili gostima na srdačnom prijemu u Berlinu.

RUDAR – SKV ROT WEISS ZERBST BERLIN 1:7 (3371:3671)
Kuglana KSC Kakanj. Gledalaca 100.Glavni sudija: Vlado Kevčija (Banja Luka).Pomoćni sudija:Bibija Kerla (Sarajevo).
RUDAR: Muamer Bešić 602, Vedad Karzić 533, Kemal Karahodžić 563, Nermin Hrustemović 579, Dinko Dundić 568 , Amar Alagić 526, Trener:Sejid Zec.Pomoćni trener:Saudin Bajtarević.
ZERBST: Jurgen Pointinger 623, Weis Manuel 624, Seitz Fabian 654, Vsetecka Pfilip 578, Thomas Schneider 616,Benedik Boris 581.Trener:Martin Herold.

M.Komšo/KakanjLive

Podijelite:

Posljedni članci