LEGENDARNI KOMIČAR MILAN LANE GUTOVIĆ I POPULARNA DRAMA „ART“ U DOMU KULTURE

Podijelite:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Postavka popularne drame “Art”, koju je realizovala producentska kuća “Tri za groš” u saradnji sa Beogradskim dramskim pozorištem, bit će premijerno izvedena 22. aprila u velikoj sali Doma kulture sa početkom u 19:30 sati. Uloge u komadu francuske autorke Jasmine Reze tumače Milan Gutović, Nebojša Dugalić i Miljan Prljeta.

Rezin komad, zasnovan na jednostavnosti svakodnevice, donosi priču o tri muškarca čije se prijateljstvo dovede u sumnju kada jedan od njih za veliku sumu novca kupi obično bijelo platno i u njemu prepozna remek djelo likovne umjetnosti.

To je svojevrsna rašomonijada o rasturanju drugarstva kroz tipične situacije koje dugogodišnje prijatelje mogu da snađu.
Komad „Art“ prvi put je izveden 1994. u Parizu i odmah dobio Molijerovu nagradu. Insceniran je širom svijeta, preveden i igran na više od 30 jezika.

Popularni glumac Milan Gutović, našoj publici najpoznatiji po ulozi direktora Srećka Šojića u seriji filmskih komedija „Tesna koža“ i serije „Bela lađa“ dolazi u Dom kulture u Kaknju kako bi se publici predstavio u popularnoj drami „Art“.

Cijena ulaznice za ovu kultnu dramu iznosi: 10 KM

Vaše ulaznice za ovu pozorišnu predstavu možete rezervisati putem kontakt telefona: 032/771-920

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Posljedni članci

Dodijeljena uvjerenja za ukupno 87 polaznika kurseva

Saznajte više

Danas dodjela uvjerenja za sedam grupa polaznika edukativnih kurseva u JU KSC Kakanj

Saznajte više

U nedjelju premijera pozorišne predstave “Životinjska farma” – Dom kulture Kakanj

Saznajte više