LIGA MZ – Odigrane polufinalne utakmice po grupama / Detaljan izvještaj

Podijelite:

U finale Lige mjesnih zajednica plasirale se ekipe: Pope, Varda, Donji Kakanj i Zgošća

Odigrane su polufinalne utakmice Lige mjesnih zajednica Kakanj 2018. Prvo su na rasporedu bile utakmice  Grupe „B“, ili  poznatije kao Grupa Luzera, odnosno poraženih ekipa iz predtakmičenja. Polufinalni parovi su bili iz mjesnih zajednica: Brnj, Pope, Tršće i Varda I. Poslije odigranih utakmica u finale „gubitnika“ plasirale su se ekipe: Popa i Varde.U Grupi  „A“  igrali su timovi iz mjesnih zajednica: Zgošća, Zagrađe, Donji Kakanj i Povezice. U ovoj grupi, grupi „Pobjednika“ dalje su se plasirali: Donji Kakanj i Zgošća. Naredne nedjelje, igraju se finalne utakmice po grupama.

MZ Brnj – MZ Pope  1:5

Utakmica u kojoj  je sve bilo izvjesno. Malonogometaši mjesne zajednice Pope igrali su sadržajnije i efikasnije što je rezultiralo sa pet postignutih golova.Strijelci za pobjednički tim bili su: Adnan Kozlo, Nedim Mehić, Eldin Đokić, Amel Kozlo i Hadis Kozlo.  Jedini pogodak za ekipu koja poslije ovog poraza napušta takmičenje postigao je Asmir Hasanica.

MZ Brnj: Muvedim Tursum, Senahid Čajo, Asmir Hasanica, Nedim Čajo, Amer Čajo, Adnan Beganović, Edina Čatić, Belmin Čajo i Sulhija Čajo.

MZ Pope: Ahmed Mušija, Elvis Mušija, Amel Kozlo, Adnan Kozlo, Bajazid Delibašić, Nedim Mehić, Rašid Smajić, Hadis Kozlo, Eldin Đokić, Adi Mehić i Faruk Bečirhodžić.

MZ Tršće – MZ Varda I 1:1 (3:4) 

U regularnom toku utakmica je završena rezultatom 1:1. Poslije izvođenja penala u finalnu utakmicu Grupe „B“ plasirala se ekipa Varde I. Golove u regularnom dijelu utakmice postigli su Hamza Ramić za Vardu i Vedad Subašić za Tršće. Sa penala za pobjednike pogodili su: Fadil Musić, Almir Musić i Dido Ramić. Za Tršće golove s penala su postigli Mufid Subašić i Amar Čeliković. Ključni penal nije iskoristio Vedad Subašić.

Igrači ekipe Varde su u ovoj utakmici pokazali veliko nesportsko ponašanje i doveli utakmicu na granicu velikog incidenta koji je završio bez ozbiljnih posljedica. Ponašanje više igrača tima Varde daleko je od sportskog fer pleja, a igrači koji su učestvovali u izazivanju  teškog prekršaja nad protivničkim igračem, raspravama sa sudijama, verbalnom i neverbalnom  kontaktu sa nizom igrača, pa čak i raspravom sa  publikom zaslužuju zabranu nastupa u Ligi mjesnih zajednica. Igrači Varde moraju shvatiti da su oni samo igrači na terenu i da trebaju igrati nogomet. Oni ne mogu biti sudije i misliti da su samo oni upravu.Večeras je spriječana velika bruka koja je mogla završiti sa neželjenim posljedicama. Bacili su veliku mrlju na  igru koju znaju lijepo igrati. Šteta.

MZ Tršće:Harun Velić, Esmir Bliznović, Semir Bliznović, Nisvet Subašić, Belmin Kubat, Vedad Subašić, Mirnes Husanović, Edin Husanović, Amar Čeliković i Mufid Subašić.

MZ Varda I:Elvir Ramić, Dido Ramić, Fadil Musić, Hamza Ramić, Elvedin Vehabović, Hamza Ramić, Nedžad Musić, Emir Husić i Almir Musić.

MZ Zgošća – MZ Zagrađe 0:0 (3:1) 

Prva polufinalna utakmica iz Grupe „A“ završena je bez golova 0:0 pa se pristupilo izvođenju penala. Bez obzira što u regularnom toku utakmice nije bilo golova bila je ovo najbolja utakmica večeri. I jedna i druga ekipa je demonstrirala svu ljepotu malog nogometa i malobrijna  publika je zaista mogla uživati u  prikazanoj igri. I u ovoj utakmici bilo je grubih startova i foliranja prekršaja na koje sudije nisu nasjele, bilo je  i crvenih kartona ali nijedan igrač nije prigovorio sudiji kako su to u prethodnoj radili igrači Varde. Činjenica da je tokom ove utakmice na parketu bilo i četiri igrača koji su prošli sve selekcije FK Rudar, a sada žive na području Zgošće, govori  dovoljno o sportskom odgoju i sportskom ponašanju bez komentarisanja sudijskih odluka. Poslije dva gruba starta, kod Zgošće je isključen Alagić ali svjestan težine prekršaja bez pogovora je napustio teren. Kada je Đuđo fingirao prekršaj, sudija je pročitao njegovu namjeru, nije ga uspio prevariti, dobio je žuti karton, ali  je bez pogovora prihvatio činjenicu da je  kažnjen za foliranje faula.  Bez pogovora je prihvatio žuti karton. Golove za pobjednički tim postigli su: Eldar Alagić, Elmin Škulj i Haris Đuđo.Jedini gol za ekipu Zagrađa postigao je Ilhan Sarač.

MZ Zgošća:Selim Fejzić, Amer Hrustanović, Armin Alagić, Amer Alagić, Almir Kubat, Eldar Alagić, Edis Škulj, Hajran Veispahić, Kenan Veispahić, Haris Đuđo, Elmin Škulj i Mirnes Alagić.

MZ Zagrađe:Anis Begić, Vernes Amidžić, Nedžmin Begić, Amel Karzić, Adnan Karzić, Elmedin Begić, Ilhan Sarač, Mugdin Muminović, Arnel Karzić, Almedin Begić i Bahrudin Begić.

MZ Donji Kakanj  – MZ Povezice 2:0 

Još jedna utakmica u kojoj je  poslije postignutog gola bilo teško biti sudija. Sve dok  je ruzultat bio 0:0 nije bilo varnica niti nezadovoljstva aktera na terenu. Poslije 1:0 za ekipu Donjeg Kaknja, a gol je postigao Samed Pipo na početku drugog poluvremena, nervoza se uvukla u tim Povezica, tako da je iz minute u minutu ova utakmica poprimala karakteristike rizičnog nogometa, a kulminacija se dogodila, kada je  fizički sudiju napao igrač Povezica broj sedam.Prije toga, prvi  incident na ovoj utakmici započeo je  igrač  broj šest kada je napravio grubi start uz aut liniju. Došlo je i do  rasprave između igrača i publike. Zaista scene koje  ne dolikuju sportskim terenima.Crvene kartone u ovoj utakmici dobili su: Almir Zahirović i Dejan Gavrić.

MZ Donji Kakanj: Ajdin Čelebić, Adnan Pipo, Haris Alajbegović, Harun Edrijenčić, Davud Alajbegović, Alija Alajbegović, Samir Delibašić, Almir Šljivo, Samed Pipo, Selmin Čelebić, Vedad Pipo i Jasmin Pipo.

MZ Povezice: Adis Husjenovski, Elmir Begić, Ernad Tolovski, Ferid Vehabović, Zlatko Gavrić, Dejan Gavrić, Almir Zahirović, Denis Gavrić, Adnan Muratović i Elmin Mahmić.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci