MAGIČNA NOĆ SEVDAHA U DOMU KULTURE POD NAZIVOM „SEVDALINKA U SRCU 2016.“

Podijelite:

Već  dugi niz godina u Kaknju postoji potreba za organizovanjem večeri sevdaha u kojoj će se okupiti svi ljubitelji sevdalinke. Želja nam je da se sevdalinka vrati u Dom kulture u Kaknju, gdje su ovakvi sadržaji nekada davno bili redovno organizovani.

Sevdalinka predstavlja jedinstveni muzički izraz u BiH koji se može pohvaliti dugom i bogatom tradicijom. U cilju da se sevdalinka čuva, obnavlja, prezentira i osvaja srca i mlade i stare publike Općina Kakanj i Javna ustanova Kulturno-sportski centar Kakanj su odlučili da gradu za Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine poklone ovu magičnu noć koja nosi naziv „Sevdalinka u srcu 2016“.

U sklopu manifestacija obilježavanja 1. marta Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u subotu  27.02.2016. u velikoj Sali Doma kulture će se održati koncert sevdaha pod nazivom “Sevdalinka u srcu”, sa početkom u 19:00 sati.

Program koncerta će biti bogat vokalnim izvođačima kao što su najpoznatija imena naše bosanskohercegovačke estrade kad je u pitanju bosanski sevdah, a to su: Hasiba Agić, Sejo Pitić, Vesna Hadžić, Bahrija Hadžialić, Ibro Bublin, Lejla Zahirović, Ramiza Milkunić, Džihad Polić te naše kakanjske sevdalije.

„Nigdje tako ko u Bosni“, „Bosna moja divna mila“, „Mujo kuje“, „Čudna jada“, „Zvijezda tjera mjeseca“, „Moj behare“ „Karanfile cvijeće moje“ samo su neke od numera koje će biti izvedene u ovoj magičnoj večeri.

Voditelj programa je Enver Šadinlija, naše prepoznatljivo lice sevdaha.

Muzička pratnja će biti poznati “Akustiko bend” pod vođstvom Polić Džihada.

Pozivamo sve ljubitelje sevdaha da 27.02.2016. godine rezervišu svoj dolazak i da zajedno proslavimo Dan nezavisnosti BiH.

 

 

 

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci