Mahalaši pobjednici Street ball CUP-a

Podijelite:

Mahalaši pobjednici Street ball CUP-a
U finalnoj utakmici ekipa Mahale bila je bolja od Saraj Komerca i osvojila ovogodišnji Street ball CUP Kaknjskih dana. Nagrade dodjelili Vedad Vugić, nekadašnji trener KK Termoelektrana, Milan Čretnik nekadašnji igrač KK Srednjoškolac i KK Termoelektrana i Obrad Tomić do prošle sezone igrač KK Kakanj i bh. reprezentativac
Finalna utakmica protekla je u veoma dinamičnoj igri sa puno energije, a sastali su se timovi Mahale i Saraj Komerca. Mahalaši za sebe kažu da su “ko zna odkuda i niotkud”, dok je tim Saraj Komerca iz Bugojna. Basketaši Mahale su ustvari, kakanjcima dobro poznati košarkaši: Ermin Dedić, Haris Ćurevac , Aldin Muflizović i Haris Hrgić. Za viceprvake igrali su Aldin Pandžo, Meris Bećirović, Mijo Babić i Ante Čale. Prvoplasirani su osvojili novčanu nagradu od 800 KM, dok su drugoplasirani nagrađeni sa 500 KM.
Utakmica za treće mjesto igrala se između tima Filadfelfije iz Kaknja, a sačinjavali su ga: Emin Šehagić, Senad Omanović, Faruk Beganović i Mario Vulić. Za protivnika, imali su tim Inox Šabić u kojem su igrali: Benjamin Mašić, Dženan Hadžić, Senad Mušija i Dinko Alešević. Treće mjesto i novčana nagrada od 300,00 KM pripala je timu Filadelfije i to u produžecima, kada je za dva poena razlike pogodio Beganović. U regularnom toku Mario Vulić je preciznim šutevima za dva poena izborio produžetke.
JU KSC Kakanj

Podijelite:

Posljedni članci