MJESEC RATNIH GODINA: Donirajte omiljenu igračku, cipelice, pismo ili bilo koju uspomenu iz rata u Muzej Kaknja

Podijelite:

Muzej Kaknja povodom 1. marta – Dana nezavisnosti BiH i treće godišnjice od osnivanja i rada Muzeja Kaknja organizuje projekat „Mjesec ratnih godina“. U sklopu pomenutog  projekta
planiramo obogatiti stalnu muzejske postavku „Kakanj u Odbrambeno-oslobodilačkom ratu 1992-1995“, s ciljem da izložba poprimi i novi oblik. Želimo da u sklopu izložbe našim posjetiocima približimo i život naših sugrađana za vrijeme rata. Pored fronta, cilj nam je „oživjeti“ i sliku svakodnevnog života ratom zahvaćenog stanovništva.

Stoga Vas pozivamo da ukoliko imate zanimljivih uspomena koje ste sačuvali iz rata, iste umuzejite u našu stalnu postavku.

Šta možete donirati kako biste i vi učestvovali u bogaćenju stalne muzejske postavke?

Sve uspomene i lične predmete koje čuvate iz rata su dobrodošle. To može biti knjiga koju ste čitali u ratu, može biti bilo koji odijevni predmet koji ste nosili u ratu, omiljena igračka, pismo, fotografija, stare cipele, muzički instrumenat itd. Potrebno nam je da svaki predmet priča svoju priču, stoga ukoliko imate neki predmet za koji vas vežu posebne uspomene, donirajte isti u Muzej Kaknja kako bi bio prikazan široj javnosti.

Ukoliko ste zainteresovani da vaše uspomene budu u Muzeju Kaknja u sklopu izložbe „Kakanj u Odbrambeno-oslobodilačkom ratu 1992-1995“, pozovite nas na broj telefona 032/771-920 ili nam pošaljite e-mail juksckakanj@ksckakanj.ba!

Projekat „Mjesec ratnih godina“ organizira Javna stanova Kulturno-sportski-centar, odjeljenje Muzej Kaknja, u saradnji sa Savezom udruženja boračkih organizacija općine Kakanj.

 

JU KSC KAKANJ

 

Podijelite:

Posljedni članci