Museum Selfie Day – Pošaljite nam selfie iz Muzeja Kaknja i osvojite cool nagrade

Podijelite:

Internacionalni Museum Selfie Day koji se ove godine održava u srijedu, 16. januara, pozivajući posjetitelje da dođu, slikaju selfie i podijele ga na društvenim mrežama s hashtagom #museumselfie i #MOSmuseumselfieday.

Museum Selfie Day pokrenula je zaljubljenica u umjetnost, ali i u digitalne medije, Mar Dixon u Londonu 2014. godine, a ovaj kreativni događaj polako se počinje slaviti po čitavome svijetu. Ideja Museum Selfie Dana je poziv na zabavu, ali i naglašavanje važnosti uživanja u umjetnosti, znanosti, fotografiji i drugim formama umjetnosti u muzejima. Poznato je da većina muzeja negoduje pri slikanju izložbenih primjeraka, no sve više muzeja po svijetu se uključuje u ovu akciju, gdje otvoreno poziva svoje posjetitelje na fotografiranje (sebe) unutar muzeja.

Projekt je započet u Americi, a osim Amerikanaca (CNN), u ‘akciji’ fotografiranja muzejskih selfija, kroz godine su se uključili mnogi muzeji i posjetitelji, poput Australije, Rusije, Njemačke… Projekt je ciljano namijenjen Twitter i Instagram platformama, gdje se uspješnost ideje mjeri u desecima tisućama hashtagova, a samo na Instagramu službeni hashtagovi #museumselfie i #museumselfieday korišteni su više od 75 tisuća puta.

Muzej Kaknja će ovaj dan obilježiti zanimljivom nagradnom igrom u kojoj mogu učestvovati svi koji nas posjete i naprave selfie unutar ili ispred Muzeja Kaknja. Pravilo je da nam u narednih deset dana trebate poslati svoje selfie fotografije na FB JU Kulturno-sportski centar Kakanj ili na e-mail adresu juksckakanj@ksckakanj.ba. Očekuju vas zanimljive i cool nagrade.

Ulaz je besplatan! Radimo od 07:30 do 15:30 svakog radnog dana i subotom!

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci