Muzejska izložba pod nazivom “Petnaestoaprilska priznanja Općine Kakanj 2003-2017” u foajeu Doma kulture povodom Dana općine Kakanj

Podijelite:

Obavještavamo građane da će povodom 15. aprila Dana općine Kakanj u foajeu Doma kulture Kakanj biti otvorena muzejska izložba pod nazivom “Petnaestoaprilska priznanja Općine Kakanj 2003-2017” u petak 13.04.2018. godine.

Cilj izložbe je prikazati dosadašnje institucije, organizacije i pojedinačna lica kojima je u proteklom periodu dodijeljeno najveće općinsko priznanje (grb, plaketa i zahvalnica). Preciznije bit će postavljena njihova odlikovanja čije je prikupljanje u toku. U pitanju je privremena izložba Muzeja Kaknja koju će javnosti imati priliku pogledati u svečanom ambijentu nakon akademije u foajeu Doma kulture.

Bitno je spomenuti da će svi prisutni vidjeti preko stotinu priznanja iz vremenskog perioda od 2003. godine do 2017. godine od pojedinaca, organizacija i institucija koje su svojim zalaganjem i vrijednim radom nosile najveće općinsko priznanje. Ova privremena muzejska izložba organizuje se u sklopu programa Dana općine Kakanj.

Petnaestoaprilsko priznanje se dodjeljuje od 2003. godine.

Više informacija uskoro a dotad pogledajte kako teku pripreme:

Podijelite:

Posljedni članci