NA DANAŠNJOJ BICIKLISTIČKOJ TURI OČEKUJEMO PREKO 150 UČESNIKA

Podijelite:

Danas će u Kaknju biti organizovana biciklistička tura od sahat kule do Kraljeve Sutjeske povodom 22. septembra – Evropskog dana bez automobila.

Na naše veliko zadovoljstvo biciklističkoj turi danas će se pridružiti preko 150 prijavljenih učesnika a vjerujemo da će se taj broj i povećati obzirom da će se biciklistima putem do Kraljeve Sutjeske pridružiti još zainteresovanih učesnika.

Napominjemo da je polazak planiran u 16:00 sati ispred sahat kule a po dolasku u Kraljevu Sutjesku za sve učesnike će biti upriličen čas historije koji će se odnositi na kraljicu Katarinu, Kraljevu Sutjesku i Bobovac.

Učesnici će krenuti od sahat kule glavnom cestom kroz grad uz policijsku pratnju tako da je osigurana i bezbjednost svih učesnika. Kako je ova tura netakmičarskog karaktera molimo građane da se u što većem broju odazovu i zajedno s nama provedu ugodno poslijepodne u vožnji biciklom

Ovakvim i sličnim kampanjama nastojimo skrenuti pažnju prvenstveno na bezbjednost u saobraćaju, te na značaj zdravog načina života.

Dan automobila se obilježava također i kako bi najmlađi naučili da bez čistijeg vazduha nema zdravog života, da se u gradu može i pješačiti, koristiti biciklo i javni prevoz, kao i da se tako stvara zdrava životna sredina sa manje buke i zagađenja.

Ovaj događaj organizira Javna ustanova Kulturno-sportski centar Kakanj, u saradnji sa Društvom pedagoga tjelesne kulture.

 

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci