Na portalu javnih nabavki objavljena tenderska dokumentacija u vezi sa gradnjom novog ugostiteljskog objekta na Ponijerima

Podijelite:

Općina Kakanj i Javna ustanova Kulturno-sportski centar Kakanj planiraju na Ponijerima graditi novi savremeni ugostiteljski objekat na platou uz ski-stazu, te sankašku stazu koja će također biti uređena uz postojeću ski-stazu. Objekat čija će ukupna površina biti 224,5 metara kvadratnih imat će salu, kuhinju, galeriju, dvije terase, stepenište, ostavu i toalet.

Tenderska dokumentacija u vezi sa izgradnjom ugostiteljskog objekta na Ponijerima objavljena je na portalu javnih nabavki u ponedjeljak 21.05.2018. godine. Rok za prijave je do 01.06.2018. godine.

Način plaćanja: Ukupna vrijednost projekta iznosi 65.440 KM bez PDV-a. Iznos od 17.100 KM bez PDV-a plaćamo nakon potpisivanja ugovora, ostatak se plaća do 31.01.2019. godine.  Tendersku dokumentaciju možete preuzeti na portalu javnih nabavki https://www.ejn.gov.ba/.

Pozivamo firme da se prijave na tender i na taj način nam pomognu da izgradimo objekat na Ponijerima.

Gradnja će započeti nakon što budu okončane sve potrebne procedure.

Izgradnja novog ugostiteljskog objekta kojim će upravljati Javna ustanova Kulturno-sportski centar Kakanj je nastavak kontinuiranog poboljšanja ponude na kakanjskoj vazdušnoj banji i ski-centru Ponijeri sa ciljem da u konačnici građani Kaknja i općenito svi posjetioci imaju što bolji zimski i ljetni ugođaj na 1.000 metara nadmorske visine.

Kakanj je jedna od rijetkih lokalnih zajednica koje uspijevaju same korak po korak razvijati svoju vazdušnu banju i skijalište. Bez ambicije da se Ponijeri porede sa velikim planinskim centrima u čiji infrastrukturni razvoj ulažu finansijski puno snažniji centri, ponuda na Ponijerima se kontinuirano poboljšava i dosegla je zavidan nivo. Prošle godine je osvijetljena ski-staza sa ski-liftom, organizirani su dnevni i noćni termini skijanja, škola skijanja, skijaška takmičenja i doček Nove godine, vrši se redovno zimsko i ljetno održavanje na putu do Ponijera, ulaže se u putnu infrastrukturu, organizira se besplatan prijevoz autobusima…

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci