NAGRADNA IGRA: Osvojite ulaznice za premijeru predstave “Mali princ”

Podijelite:

Obavještavamo građane da će se premijera još jedne pozorišne predstave, u ovoj sezoni „Škole glume“ održati sutra 01.06.2017. godine u Domu kulture, sa početkom u 17,00 sati. U pitanju je predstava pod nazivom, „Mali princ“, Antoine de Saint-Exupéry-a u kojoj glumi starija grupa polaznika „Škole glume“.

Četveromjesečni ciklus radionica na Školi glume, za stariju grupa polaznika, obuhvatao je drugačiji, odnosno ozbiljniji pristup radu na sadržajima, a koji su vezani za proces nastajanje ove predstave. Vježbama iz govora, glume, scenskog pokreta, tehnike glasa, ove godine je obuhvatao i rad na analizi sadržaja iz poetskog i proznog materijala, a s ciljem da polaznici steknu naviku razvijanja pozorišne logike i značenju govorne radnje, spram koncepta i postavke „Malog princa“.

Predstava se bavi dječakom, tinejdžerom, koji se pokušava uklopiti u društvo u kome živimo danas. Mali princ se tokom svoga putovanja upoznaje sa likovima koji će u konačnici formirati njegovu ličnost, nudeći mu različite ideje, pouke koje predstavljaju i životne vodilje za svaku mladu osobu. Naravno da se u predstavi nalaze i svi prepoznatljivi elementi sa kojima se danas često mladi ljudi susreću, a sve sa ciljem da se izbore za svoja mišljenja i prava.  Zastupljeno je jako puno scenskog pokreta kao i savremene muzike te video uradaka koji će biti projecirani za vrijeme predstave.

Ukoliko želite osvojiti ulaznicu za ovu predstavu potrebno je uraditi sljedeće:

  1. Lajk post na FB
  2. Podijeliti post (opcija javno)
  3. U komentar napisati ime i prezime bar jednog polaznika ili polaznice Škole glume koji igraju u predstavi “Mali princ”

Igramo se sutra do 12,00 sati. Sretno!

 

JU KSC KAKANJ

 

Podijelite:

Posljedni članci