NAJAVA: 8. decembra veliki judo turnir u Sportskoj dvorani KSC Kakanj

Podijelite:

Kakanj je po ko zna koji put centar velikih sportskih događaja, tako i  ovaj put 8. decembra održat će se jedanaesti po redu judo turnir koji nosi naziv “Kakanj Open 2018”.

O važnosti ovog turnira  koji se organizuje na kraju svake godine od postojanja, govori i podatak da je isti uvršten u oficijelni kalendar Judo saveza Bosne i Hercegovine te kao takav je postao prepoznatljiv u cijeloj državi.

Osim uvrštavanja u kalendar njegova važnost ogleda se u najavi preko dvadeset klubova iz Bosne i Hercegovine koji su najavili svoj dolazak a pored njih tu su i najave klubova van naše države.

Iz godine u godinu ovaj turnir postaje sve masovniji i kvalitetniji.

Izvršili smo sve organizacione pripreme i ovogodišnji turnir bi mogao biti najkvalitetniji, kako u organizaciji, tako i po broju takmičara“, navode iz Judo kluba “Kakanj”.

Cilj organizacije ovog turnira je promocija sporta, zdravlja, sportskog druženja i omasovljena sporta kako u našem gradu tako i široj regiji.

Judo klub „Kakanj“ će na ovom turniru biti zastupljen sa petnaest takmičara.

Zahvaljujući pomoći sponzora i donatora, obezbijeđene su medalje za sve takmičare koji osvoje jedno od prva tri mjesta u svojoj kategoriji, kao i pehari za najuspješnije klubove.

Pozivamo sve ljubitelje sporta a posebno ove olimpijske discipline da dođu na ovaj naš kakanjski turnir.

8. decembar 2018 – Sportska dvorana Kakanj – 10:00h

Ulaz je slobodan!

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci