Najava: Dogovorena nova profesionalna pozorišna predstava u produkciji Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj

Podijelite:

Javna ustanova Kulturno-sportski centar Kakanj u 2017. godini posebnu pažnju posvetila je produciranju vlastitih pozorišnih predstava. U cilju nastavka rada na što boljim pozorišnim predstavama i stvaranjem pozorišne publike u Kaknju odlučili smo se za još jednu profesionalnu predstavu. U pitanju je predstava koja se zove “Emigranti”, a za koju smo angažovali profesionalnog redatelja iz Sarajeva Harija Šečića s kojim je danas potpisan ugovor za angažman u JU KSC Kakanj.

Šečić je diplomirao na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu i Univerzitet Missouri gdje je bio u okviru programa razmjene studenata. Šečić je do sada snimio nekoliko kratkih filmova “Harvard Man”, “Varijacije”, “Ukradena sreća”, “Praznik”, Hugs”, te televizijske mini serije pod nazivom “Priče iza diskrecione linije”.

“Nakon dužeg vremenskog perioda odlučili smo se za profesionalnog reditelja koji će raditi na pozorišnoj predstavi u produkciji Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj sa članovima Dramskog studija iz Kaknja. I ovaj put ćemo se bazirati na vlastiti kadar tako da će uloge glumaca dobiti Mirza Mušija i Mirza Bajramović”, navodi direktor JU KSC Kakanj Aldin Šljivo.

Početak priprema oko nove predstave “Emigranti” zakazan je polovinom mjeseca januara 2018. godine, a premijerno izvođenje predstave će biti u mjesecu aprilu 2018. godine. Ovo je šesta po redu pozorišna predstava u produkciji JU KSC Kakanj.

Nakon što smo u 2017. godini producirali pozorišnu predstavu “Ludilo udvoje”, ovaj put smo odlučili da nastavimo taj niz gdje ćemo angažovati profesionalnog redatelja. Predstava “Ludilo udvoje” doživjela je veliki uspjeh, imala je dva izvođenja u Kaknju i sedam izvođenja u drugim bosanskohercegovačkim gradovima.

Iskreno se nadamo da će i nova predstava doživjeti sličan uspjeh, da će zaživjeti i da ćemo pokazati kvalitet i u pozorišnom segmentu.

 

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci