Najava predstave “Gospođa ministarka”: 22 glumca BNP-a igraju na daskama Doma kulture Kakanj

Podijelite:

Sa ponosom možemo najaviti izvedbu predstave “Gospođa ministarka”, na veliku radost i nas i naše publike, 26. novembra u 19:00 sati u Velikoj Sali Doma kulture.

Ova čuvena Nušićeva komedija smjelo govori o uticaju politike na društvo, stalnoj smjeni vlasti i pojedincima koji zloupotrebljavaju politički položaj za isključivo lične interese. U ovoj inscenaciji predstave, rediteljka je željela Živku prikazati kao socijalno inteligentnu i snalažljivu ženu, koja stoji u sjeni svoga muža ministra, ali zapravo ona vuče sve konce.

U predstavi igra skoro cijeli glumački ansambl pozorišta, kao i nekoliko stalnih saradnika. Scenografija i kostimografija povjerena je dugogodišnjoj saradnici BNP-a Sabini Trnki, dramaturg predstave je Hasan Džafić, saradnica na scenskom pokretu je Sanja Burić, saradnik na govoru je Radovan Knežević, dok je izbor muzike radila rediteljica predstave Slađana Kilibarda.

Očekujemo vas 26. novembra u Velikoj sali Doma kulture kada će se odigrati ova maestralna predstava sa početkom od 19:00 sati. Cijena ulaznice za predstavu “Gospođa ministarka” je 7 KM.

Podijelite:

Posljedni članci