NAJAVLJUJEMO: JOŠ JEDAN VELIKI KONCERT U SKLOPU KD2018 – Rock bend Emir & Frozen Camels (EFC)

Podijelite:

Kao što smo već i najavili, ovogodišnji “Kakanjski dani” će početi u subotu 28.07.2018. godine i ukupno će trajati osam dana, tačnije do 04.augusta tekuće godine.

Glavne lokacije na kojima će se odvijati sadržaji su Park Doma kulture, Park prijateljstva, sportski poligon OŠ “Mula Mustafa Bašeskija”, dok će se na MAIN STAGE-u svake večeri održavati koncertne aktivnosti.

Za ponedjeljak, 30.07.2018.godine glavnu binu smo rezervisali za popularnu rock grupu Emir & Frozen Camels koji planiraju da oduševe kakanjsku publiku. Vjerujemo da će se ljubitelji ovakvog žanra muzike u Kaknju obradovati. 

Nešto više o frontmenu grupe:

Osnivač benda Emir & Frozen Camels, Emir Bukovica gitaru je počeo svirati na poticaj starijeg brata, također gitariste, kad je imao 11 samo godina. Prvi bend sa imenom Metro, prva svirka, prvi demo snimci i sve prvo se desilo se još u “bivšoj” Jugoslaviji. U to doba Emir je, pored pisanja svojih pjesama, već i sarađivao sa tada popularnim muzičarima i bendovima ex Jugoslavije.

Krajem 1993. godine Emir se odselio u SAD, gdje je završio školovanje i počeo s radom na nekoliko muzičkih projekata. Ostvarujući svoj “američki san” imao je čast i sreću da se upozna i svira sa nekoliko važnih i poznatih imena američke, ali i svjetske muzičke scene. S jednim od njih, američkim blueserom Dannyem Shepardom, postao je veliki prijatelj i sarađivao na više muzičkih projekata. Shepard je potom postao i glavni “krivac” za ideju snimanja CD-a s Emirovim originalnim pjesmama.   Konačno, 1998. godine u Fort Myersu, na Floridi (SAD), Emir Bukovica je osnivao svoj rock bend Emir & Frozen Camels (EFC), te postao njegov lider i autor većine pjesama benda. Emir je potom formirao balkansku postavu “smrznutih kamila”. Od tada EFC postaje specifičan bend i zbog svoje dvije postave, američke i domaće.   Emir & Frozen Camels (EFC) je od tada jedna od medijima i publici najintrigantnijih muzičkih pojava u našem regionu. Razlog tome je prije svega njihova kvalitetna muzika, veliki broj hitova sa dosadašnja 3 albuma (San, Znam i No pasaran), ali i njihov CV, kakvog je teško naći na ovim prostorima

 

Kakanjska publika će tako uživo imati priliku poslušati bend koji je u dosadašnjoj karijeri  na svoja tri albuma zabilježio saradnju sa Cliffom Williamsom iz legendarnih AC/DC, Lennyjem Kravitzom, Danny Shepardom, kao i zvijezdama iz našeg regiona Rambom Amadeusom, Éuletom Van Goghom, El Bahatteejem, Elvisom J. Kurtovićem i drugima.

Kao predgrupa u sklopu ovog koncerta nastupit će kakanjska rock grupa InfraRed Bend.

Ulaz je slobodan! Svi su dobrodošli!

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci