NAJAVLJUJEMO KD2018: Promocija knjiga „Ja, mahaluša“ i „Bekan u klimaksu“ autorice Indire Kučuk Sorguč u Parku Doma kulture

Podijelite:

Knjiga “Ja, mahaluša” predstavlja izbor iz kolumni o muško-ženskim odnosima koje su objavljivane u magazinu Azra i doživjele izvanrednu popularnost. Sve generacije pronašle su nešto za sebe u ovoj knjizi čija je okosnica ljubav.

Priče obrađuju autentične i istinite fenomene iz ljubavnog života Bosanca i Bosanke, od modernih pojava poput ženske i muške sponzoruše, klimaksa, kad majke žele biti mlađe i ljepše od kćerki, papučara, zavodnika, sretnika i nesretnika u braku, filmskih priča, ljubavnih brodoloma, ljubavi u poznim godinama, seksualne problematike i slično.

To je prva domaća knjiga koja obrađuje ova pitanja pripovjedajući to na zabavan, duhovit, ubjedljiv i poučan način.

Indira Kučuk- Sorguč predstavit će i svoju šestu knjigu priča „Bekan o klimaksu“. Bit će to prilika za sve posjetioce da razgovaraju sa autoricom.

Knjiga priča „Bekan o klimaksu“ namijenjena je onom stanju kod muškarca koje zovemo muški klimaks. To je neki ko biva muški odgovor na žensku menopauzu. I to stanje je baš specifično, muškarci tada proživljavaju neku drugu mladost a savremeno društvo koje obiluje serviranjem mladih i lijepih žena na tacni, i jarca to njihovo „drugo stanje“. U knjizi su priče o tome ali i o nekim drugim pojavama koje se izvode iz muško-ženskih odnosa.

Promocija navedenih knjiga održat će se u sklopu Kulturno-sportske manifestacije „Kakanjski dani 2018“ u ponedjeljak 30.07.2018. godine sa početkom u 20:00 sati u Parku Doma kulture.

Gosti: autorica Indira Kučuk Sorguč i Amir Misirlić, književnik i publicist.

 Bit će ovo prava poslastica za dame u veoma ugodnom ambijentu stoga vas pozivamo da nam se pridružite.

Organizator je JU Gradska biblioteka Kakanj.

 

Podijelite:

Posljedni članci