NAJAVLJUJEMO: SAJAM ZAPOŠLJAVANJA U DOMU KULTURE – SRIJEDA 9.MAJ

Podijelite:

Javna ustanova Služba za zapošljavanje ZDK, u saradnji sa Federalnim zavodom za zapošljavanje, Ministarstvom za rad, socijalnu politiku i izbjeglice ZDK i Općinom Kakanj, u svrhu povezivanja aktera tržišta rada i unapređenja međusobne saradnje, a sa ciljem efikasnijeg posredovanja u zapošljavanju i smanjenja broja nezaposlenih, organizira „Sajam zapošljavanja 2018“ koji će biti održan 9.5.2018. godine u Domu kulture Kakanj s početkom u 8:30 sati.

Sajam je namijenjen kako poslodavcima tako i nezaposlenim osobama, studentima, maturantima, učenicima završnih razreda osnovnih i srednjih škola, ali i osobama koje žele promijeniti posao i graditi novu poslovnu karijeru.

“Pozivamo Vas da učestvujete na Sajmu i iskoristite prednosti javnog i masovnog prezentiranja ponude i potražnje radne snage. Na Sajmu će učestvovati oko 30 poslodavaca sa područja općina Kakanj, Visoko, Breza, Vareš, Olovo i Zenica, te je ovo prilika da na jednom mjestu ostvarite neposredan kontakt sa velikim brojem poslodavaca, upoznate se sa ponudom otvorenih radnih mjesta i predstavite svoje kompetencije poslodavcima. Preporučujemo da razmislite šta znate, želite i možete raditi, pripremite svoj CV (biografiju) i prijave za posao te iste, prilikom obilaska štandova i razgovora, ciljano predajete poslodavcima koji se bave djelatnošću za koju ste zainteresovani”, poručuju iz Javne ustanove Služba za zapošljavanje ZDK

U okviru Sajma planirane su i različite prezentacije od strane Privredne komore ZDK, predstavnika kompanije Domus Arredi doo Zenica, uspješnih poduzetnika iz Kaknja, kao i prezentacije primjera uspješnog posredovanja.

Podijelite:

Posljedni članci