NEZABORAVNA ZABAVA I KONCERT ZA DJECU “MRAVKO TRAVKO” U SKLOPU KD2018

Podijelite:

Latif Moćević i Mravko Travko će održati nezaboravnu zabavu i koncert za djecu u nedjelju 29.07.2018. godine sa početkom u 19:00 sati.

Podstaknuti željom da sudjelujemo u kreiranju zdravog okruženja naše djece i promovisanja iskonskog dobra koje svako dijete i čovjek nosi u sebi odlučili smo našim najmlađima pokloniti zabavu koju će vjerujemo dugo pamtiti.

Na koncertu naši najdraži će moći osjetiti čaroliju bajke, uz pjesme koje će slušati i pjevati.

Do koncerta bismo zamolili naše mališane da dobro nauče stihove pjesmice Mravko Travko uz koju ćemo svi zajedno zaplesati.

Svaki mrav ima dar ako ništa svira bar

Svaki mrav ima dar ako ništa pjeva bar

Svaki mrav ima dar ako ništa crta bar

Svaki mrav za dobrotu ima dar

Svaki mrav ima dar ako ništa trči bar

Svaki mrav ima dar ako ništa skače bar

Svaki mrav ima dar ako ništa pliva bar

Svaki mrav za dobrotu ima dar

Latif Moćević, bh. kantautor i operni pjevač, svoje muzičko obrazovanje sticao je u Osnovnoj muzičkoj školi „Novo Sarajevo“,Srednjoj muzičkoj školi Sarajevo, te na odsjeku za solo pjevanje Muzičke akademije u Sarajevu.

Prve muzičke korake napravio je na dječijem festivalu „Mali šlager“ 1997. godine na kojem jeosvojio nagradu za najbolju interpretaciju. Nakon toga slijedi nagrada za najbolju interpretaciju na festivalu „Studentsko ljeto“ u Maglaju 2002. godine. Iste godine stiže još jedna nagrada za najbolju interpretaciju na Internacionalnom festivalu Euro fest u Skoplju na takmičenju pobjednika evropskih festivala. 2005. godine Latif osvaja specijalnu nagradu na federalnom takmičenju učenika i studenata muzike u Tuzli u kategoriji solo pjevanje.

Kao honorarni član Hora opere Narodnog pozorišta Sarajevo, nastupa u premijerama opera„Carmen“, „Alma“, „Vesela udovica“, a u operi „Evgenij Onjegin“ ostvaruje ulogu kapetana Rotnija. 2013. godine Latif Moćević započinje samostalnu karijeru.

U saradnji sa kolegama sa Muzičke akademije Sarajevo 2006. godine osniva ansambl „Dah ljubavi“ Ansambl je privukao pažnju javnosti izlaskom studijskog albuma, nakon čega „Dah ljubavi“ nastupa širom Evrope.

Na svojim koncertima Latif Moćević promoviše muziku koja „ pjeva o lijepom“. Pored autorskih kompozicija na koncertima možete poslušati sevdalinke, obrade kompozicija svjetske baštine iz domena pop-kulture, obrade poznatih opernih arija i liedova, kao i duhovnu muziku.

Napominjemo da će se istu noć održati i koncert “Melodija za Kakanj” u izvedbi Latifa Moćevića od 21:00 sat na Main stage-u.

Svi ste dobro došli!!!

JU KSC Kakanj

Podijelite:

Posljedni članci