NOĆ UMJETNIČKIH PERFORMANSA „SNOVI MLADIH“

Podijelite:

Plesna škola „Zumba“ iz Visokog u saradnji sa JU za kulturu i obrazovanje Kakanj 22.05.2015. godine u 20:00 h organizuje noć umjetničkih performansa „Snovi mladih“.
Snovi mladih je performans koji će predstaviti umijeće mladih i talentovanih ljudi. Noć umjetnosti je nešto drugačije od svih dosadašnjih manifestacija. Ovim performansom se po prvi put okupljaju sva udruženja i klubovi koji imaju dodira sa kulturom i umjetnošću, te se tako kakanjskoj publici žele pokazati svi talenti na jednom mjestu. Umjetnost je oduvijek dio čovjekovog života. Nadareni je stvaraju, ali je svima data da je uzmu, da uživaju u njoj ili žive sa njom. S obzirom na svoj oblik, ton i temu, nas kao pojedince privlače različite vrste umjetnosti, pa radi toga jeste i osmišljen raznolik program, za svakoga po nešto..
Svi koji su zainteresovani za ovaj događaj imat će priliku da uživaju u muzičkim izvedbama Kakanjaca Alena Ćišije i Adina Šolbića, u glumi mladih iz Altervala, te u performansima članova plesne škole “Zumba Visoko” iz Visokog i Kaknja, klubova ritmičke gimnastike “Pirueta” i “KRG Visoko”, te izvedbama učenika muzičke škole iz Kaknja i pojedinačnim i grupnim izvedbama malih balerina iz baletske škole Kakanj. Specijalni gost manifestacije je Naida Bešlagić.
Karte se mogu kupiti po cijeni od 3 KM na dan održavanja manifestacije.

Podijelite:

Posljedni članci