Novi vid zabave u Parku Doma kulture – Danas odigrana prva partija na vrtnom (vanjskom) šahu

Podijelite:

Nakon mnogobrojnih uređenja Parka Doma kulture imamo i novi vid zabave na otvorenom za sve zainteresovane i potpuno besplatno. U prelijepom ambijentu Parka Doma kulture postavljen je vanski (vrtni) šah uz pomoć Zahida Bejtića iz Rogatice koji je donirao ploče, uz pomoć ŠK “MGM Farm Kakanj” koji se pobrinuo za ostatak troškova i uz pomoć JU KSC Kakanj koja se pobrinula za izvođenje radova i koja će u narednom periodu postaviti sanduk za figure i nekoliko klupa.

Ono što je bitno naglasiti jeste da na otvorenom prostoru u Parku Doma kultura šah mogu igrati svi zainteresovani, dakle otvorenog je tipa, namijenjen za sve građane, za sve mlade, za sve penzionere itd.

U prostorijama JU KSC Kakanj je i ŠK “MGM FARM Kakanj” koji organizuje školu šaha na koju se mogu prijaviti svi zainteresovani. Javiti se možete Samiru Hajdareviću (vođa škole šaha) na broj telefona 061/398-181 radnim danima od 18:00 do 20:00 sati ili lično u prostorijama JU KSC Kakanj (Omladinski centar).

U sklopu sportsko-zabavne manifestacije “Rudarijada 2018” sutra 15.09.2018. godine bit će održano takmičenje u šahu u Parku Doma kulture. Učestvuju radne organizacije iz Federacije, a svi zainteresovani mogu doći i uživati uz igru šaha.

Uskoro će i ŠK MGM Farm Kakanj u Parku Doma kulture organizovati pojedinačna i ekipna takmičenja za sve osnovne, srednje škole, penzionere i mjesne zajednice.

Ovo je novi vid zabave na odličnom mjestu stoga pozivamo sve mlade i sve zainteresovane da igraju besplatno svaki dan i naravno da čuvaju imovinu.

Prva partija danas je odigrana između sekretara kluba Senada Sejmenovića i advokata Ante Grgića.

 

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci