Novogodišnji turnir u malom nogometu “Kakanj 2018”: 16 prijavljenih ekipa, 7 gradova, preko 200 učesnika, nagradni fond 6.000 KM

Podijelite:

Danas je u kultnom školskom centru Europa upriličeno izvlačenje parova za Novogodišnji turnir u malom nogometu “Kakanj 2018”. Prisutnim predstavnicima ekipa obratili su se v.d. direktor JU KSC Kakanj Mirza Mušija, šef odjela za sportske djelatnosti Marin Mijač i šef odjela za opće poslove Nihad Tukić.

Direktor JU KSC Kakanj Mirza Mušija poželio je dobrodošlicu prisuntim ekipama te je izrazio zadovoljstvo zbog zainteresovanosti ekipa za Novogodišnji turnir u malom nogometu “Kakanj 2018”.

Turnir će se održati u Sportskoj dvorani Javne ustanove „Kulturno-sportski centar“ Kakanj u periodu od 17.12. – 22.12.2018.godine u poslijepodnevnim satima. Cilj Novogodišnjeg turnira u malom nogometu je promovisanje sporta, kao zdravog načina života i vrednovanje sportskog i takmičarskog duha. Vrijednost organizacije kompletnog projekta je oko 10.000 KM. Kotizacije koje uplate ekipe učesnice turnira se u kompletnom iznosu dodijele kroz nagrade i plan je da nagradni fond i ove godine bude 6.000 KM.

Ekipa koja osvoji prvo mjesto za nagradu dobija 4.000 KM, drugo mjesto 1.000 KM i treće mjesto 500 KM. Bit će dodijeljene nagrade za najboljeg igrača, najboljeg strijelca i golmana.

Ove godine učešće je prijavilo ukupno 16 ekipa kako iz Kaknja tako i iz Zenice, Visokog, Iijaša, Vogošće, Sarajeva i Olova.

Generalni pokrovitelj turnira je Općina Kakanj.

Zlatni sponzori: Tvornica cementa i Market Crvena Jabuka

Sponzor: GMS Sport Vitez – Joma

Šef odjela za sportske djelatnosti Marin Mijač prisutne ekipe je upoznao sa sportskim pravilima i najbitnijim detaljima malonogometnog turnira kako bi isti bio što bolji i kvalitetniji.

Ulaz za dame je besplatan prvi dan turnira!

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci