Obavijest o obustavljanju rada ski lifta na Ponijerima nakon naglog porasta temperatura i topljenja snijega

Podijelite:

Obavještavamo građane da ski lift u Ski centru Ponijeri neće raditi prema planiranom rasporedu. Naime danas je došlo do naglog porasta temperature koja je iznosila 5°C, a oko 17:00 sati počela je padati i kiša što je dovelo do topljenja snijega na stazi. Budući da je ski staza neuslovna za skijanje ski lift neće raditi do narednih snježnih padavina i dok se ne stvore uvjeti za skijanje. Dakle definitivno otkazujemo noćno skijanje koje je večeras planirano, također dnevno i noćno koje je planirano u subotu. Staza ćeu narednom periodu služiti za sankanje.

Zabavni Program za nedjelju 04.03.2018. godine  (Kike Budalike) ostaje na repertoaru. Dakle Kike će zabavljati malu raju na platou Ski centra Ponijeri od 11:00 sati obzirom da su u nedjelju najavljene nove snježne padavine i iskreno se nadamo da ćemo taj dan imati i uslove za skijanje.

Danas smo uspjeli održati takmičenje u veleslalomu “Ponijeri KUP 2018” gdje je zabilježena velika posjećenost i veliki broj učesnika. Unatoč visokim temperaturama takmičenje je uspješno privedeno kraju.

Sve informacije o radu ski lifta na Ponijerima možete pratiti na našoj web i FB stranici.

JU KSC Kakanj

Podijelite:

Posljedni članci