Obavijest o radu Ski centra Ponijeri – Sutra u funkciji noćno skijanje

Podijelite:

Danas je na Ponijerima bilo u funkciji dnevno i noćno skijanje uz prisustvo više stotina posjetilaca iz raznih krajeva BiH.

Ski centrom Ponijeri, ali ne i kompletnim vikend naseljem Ponijeri, upravlja JU KSC Kakanj i zaista trudimo se da stalno unaprijedimo uslove skijanja, ali i sam parking koji mi održavamo. Nadamo se da ćemo uskoro osposobiti i stazu za sankanje na istoj lokaciji ili nekoj drugoj na Ponijerima.

U toku naredne sedmice, uvažavajući primjedbe građana, instalirati ćemo kabine wc-a koje će biti besplatne za sve posjetioce ski centra. Danas je veliki broj automobila bio prisutan na Ponijerima. Mnogo toga nije uvezano kada je saobraćaj u pitanju, ukazat ćemo nadležnima i to (sigurnost, čišćenje…). Informišemo vas da je za čišćenje puta od Kaknja do Ponijera (raskrsnica) zaduženo JP Vodokom, a za dionicu puta od Kraljeve Sutjeske preko Ponijera do spomenika zaduženo je preduzeće Trgošped d.o.o. Stoga nadamo se da će svako svoj dio posla odrađivati korektno, u što ne sumnjamo.

Sutra 11.12.2017. godine Ski centar Ponijeri radi od 17:30 sati, dakle u funkciji će biti noćno skijanje u vremenskom periodu od 17:30 do 20:30 sati. Za naredne dane o radu ski centra javnost ćemo blagovremeno obavijestiti.

Večeras će se održati i premijera turističko-promotivnog spota o Ponijerima.

Na Svjetski dan skijališta, 15. januara 2017. godine na Ponijerima je snimljen turističko-promotivni spot.

Tom prilikom JU Kulturno-sportski centar Kakanj je pozvala sve ljubitelje skijanja, sankanja te snowboardinga da budu dio promo snimka kako bi isti izgledao što reprezentativnije i kako bi se naše zimsko kraljevstvo prikazalo u najljepšem svjetlu.

Promo spot Ponijera javnost će imati priliku da premijerno pogleda na našem youtube kanalu u 22:00 h, stoga vas pozivamo da pratite našu stranicu kako biste premijerno pogledali prelijepe kadrove koji naše skijalište prikazuju u najljepšem svjetlu.

JU KSC KAKANJ

 

Podijelite:

Posljedni članci