Obilježen Svjetski dan borbe protiv dijabetesa – Upriličeno predavanje dr. Lagumdžija Žiga i performans polaznika Dramskog studija

Podijelite:

Projekat „Zajedno smo jači“ projekat u organizaiji Općine Kakanj, JU Kulturno sportski centar Kakanj i World Vision-a u saradnji sa partnerima projekta Dom  Zdravlja Kakanj, UG „Slatki život“ ,  OŠ“Hamdija Kreševljaković“ i OŠ“Mula Mustafa Bašeskija“.

Projekat je realizovan danas 14.11.2017. godine u maloj sali JU KSC Kakanj povodom obilježavanja Svjetskog dana u borbi protiv dijabetesa.

Cilj projekta „Zajedno smo jači“ je da zajedničkim snagama ukažemo na značaj  podizanja svijesti o problemu bolesti dijabetesa kod djece, te da ukažemo na  karakteristike, uzročnike i pravilno liječenje jedne od najčešćih oboljena širom svijeta.

Gost predavač bila je doktorica iz  Doma  zdravlja Amela Lagumdzija-Žiga. Aktivno učešće su uzeli  učenici-predstavnci Vijeća učenika OŠ“Hamdija Kreševljaković“ i OŠ“Mula Mustafa Bašeskija“ Kakanj. Učenici su postavljali  pitanja i razgovarali  sa doktoricom, a potom će o pomenutoj temi razgovarati na času odjeljenske zajednice  sa svojim razrednicima, učiteljima i drugarima iz razreda.

Nakon predavanje doktorice, polaznici iz Škole glume JU KSC Kakanj su izveli performans u sklopu kojeg se prikazuju neki od simptoma bolesti dijebetesa.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci