Dom kulture

[vc_row][vc_column][lsvr_gallery_cpt gallery=”3078” items_per_row=”4”][vc_column_text]Kakanj je 1967. godine dobio izvanredno lijepu, modernu i nadasve funkcionalnu zgradu, koju po njezinoj namjeni nazvaše Dom kulture. Velika sala sa prostranom pozornicom, opremljenom velikim pokretnim kulisama i reflektorima, ispred koje je podij za orkestar, mogla je garantovati uspješan nastup i najvećim ansamblima. To je ujedno bila i kinosala u kojoj su se prikazivali filmovi u tada najsavremenijoj tehnici, sa velikom projektovanom slikom i stereo zvukom.
Nakon što se 4. februara 2012. godine urušio Dom kulture, Povodom Dana državnosti BiH, 25. novembra 2013. godine, Dom kulture je ponovo zasijao,svečano otvoren, temeljito obnovljen, ljepši nego ikada.
Danas,kinosala ponovo obara rekorde kako sa predstavama vlastite produkcije tako i gostujućim predstavama iz BiH i regiona. I filmske projekcije obaraju gledanost iako ne tako česte da bi zadovoljile apetite kakanjske publike zbog činjeci da JU za kulturu i obrazovanje nema vlatitu 3D opremu. Stoga smo u poziciji da iznajmljujemo opremu i filmove od firme “Oskar” Banja luka.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]