Od sutra počinje testno puštanje u funkciju teniskog terena u Sportskoj dvorani koja se nalazi u objektu “Re-Al Company”

Podijelite:

Obavještavamo građane da od sutra počinje testno puštanje u funkciju teniskog terena u Sportskoj dvorani koja se nalazi na posljednjoj etaži objekta “Re-Al Company”.

Nakon što su osigurani uslovi da u potpunosti funkcionišu svi dvoranski kapaciteti na posljednjoj etaži centra “Re-Al” (bivši CC1), sala u ovom objektu na raspolaganju je za sve rekreativne aktivnosti 24 sata u toku svih 7 dana u sedmici. Osigurano je grijanje i drugi uslovi, a novitet je teraflex podloga.

“Trudimo se da sve objekte kojima raspolažemo stavimo u pune kapacitete iskorištenosti, tako je i sa objektom dvorane koja se nalazi na posljednjoj etaži “Re-Al Company”. Nakon što smo u dogovoru sa vlasnikom “Re-Al Company” uspjeli osposobiti grijanje u sali te time omogućiti korištenje ove dvorane u zimskom periodu što ranije nije bio slučaj, odlučili smo aktivirati i dnevne termine. Igrom slučaja, pojavila se podloga teraflexa koja odgovara za igranje tenisa u dvorani, te smo u proceduri nabavke iste podloge. Trenutno smo se odlučili za varijantu testiranja podloge i na taj načim  želimo osluškivati volju građana te provjeriti da li imamo potrebu pustiti u funkciju teniski teren, dakle provjeravamo da li ćemo ovim potezom povečati kapacitet iskorištenosti ali i finansijsku dobit od ove dvorane.

Ukoliko u testnom periodu postojanje teniskog terena bude opravdano mi ćemo napraviti ugovor o nabavci podloge i imat ćemo jedinstvenu dvoranu sa ovom podlogom u našem širem okruženju koja će služiti i za odbojku, rukomet, mini nogonet, ali i za tenis sto će omogućiti našim teniserima smanjenje troškova odlaska treniranja ovog sporta u Sarajevo”, u izjavi je naveo direktor JU KSC Kakanj Aldin Šljivo.

Termine koji su na raspolaganju pogledajte u tabeli koja slijedi.

img

Dakle, od sutra (22.12.2016.) počinje testno puštanje u funkciju teniskog terena, vijest koja će vjerujemo obradovati mnogobrojne ljubitelje tenisa u našem gradu.

Cijena termina za tenis  – (60 min) za djecu do 15 godina iznosi 10 KM.

Cijena termina za tenis – (60 min) za odrasle iznosi 15 KM.

Napominjemo da su cijene za tenis također testne.

Zvanično puštanje u funkciju teniskog terena planirano je u mjesecu januaru 2017. godine o čemu ćemo javnost blagovremeno obavijestiti.

Sve detaljnije informacije mogu se dobiti pozivom na broj 032/771-920, putem e-mail adrese sport@ksckakanj.ba ili lično na info-pultu JU KSC Kakanj.

img_7366

JU KSC KAKANJ

 

Podijelite:

Posljedni članci