Odlična saradnja škola i JU za kulturu i obrazovanje Kakanj

Podijelite:

Povodom Svjetskog dana animiranog filma 28. oktobra smo na repertoaru imali nezaboravne 3D avanture „Smotanko i trapavko“ i „Hotel Transilvanija 2“. Posjetile su nas osnovne škole „Omer Musić“ iz Brežana, OŠ „Rešad Kadić“ iz Brnjica zajedno sa djecom iz Centra za podršku Roma „ROMALEN“ iz Kaknja.

Na naše veliko zadovoljstvo, isti dan Muzej Kaknja su prvi put posjetili učenici iz OŠ “Rešad Kadić” iz Brnjica. Posebno se radujemo što smo uspostavili saradnju sa školom iz ruralnog područja kako bi učenici imali priliku, mogućnost i jednaku šansu da posjećuju kulturne događaje kao što imaju djeca koja žive u gradu. Razgovarali smo sa nastavnicom islamske vjeronauke Hatidžom Šahman koja je ovom prilikom istakla značaj saradnje između JU za kulturu i obrazovanje Kakanj i OŠ “Rešad Kadić” i izjavila: “Učenici OŠ “Rešad Kadić” iz Brnjica danas su posjetili JU za kulturu i obrazovanje Kakanj, i imali priliku da pogledaju animirani film za uzrast osnovnog obrazovanja. Zatim smo posjetili Muzej Kaknja i ovdje bih istakla posebno zadovoljstvo jer posjedujemo ovakve kulturne institucije i privilegiju da ih možemo posjetiti u svom gradu. Stoga ovoj Ustanovi želim puno uspjeha u daljem radu i nadamo se da ćemo ubuduće imati više ponuda i češću posjetu svim vašim kulturnim događajima”

Veliki broj učenika osnovnih škola i danas je pogledao animirane filmove u najmodernijoj 3D tehnologiji na velikom platnu u kino-sali Doma kulture.  Posjetili su nas učenici iz OŠ „Ahmed Muradbegović“ iz Donjeg Kaknja, OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“ i OŠ „Hamdija Kreševljaković“ kojima se ovom prilikom zahvaljujemo na ukazanom povjerenju.

IMG_1408

IMG_1345

Podijelite:

Posljedni članci