Održana biciklistička utrka, Armin Berbić svoju nagradu poklonio Anesu Begiću

Podijelite:

U okviru manifestacije Kakanjski dani 2018 a organizaciji Udruženja “Pozitiva”  koje se bavi biciklizmom danas je održana biciklistička utrka dužine od deset killometara.

Učesnici su startali od main stage-a glavnom ulicom prema naselju Bare, Plandište zatim ulicom pored srednjih škola do cilja koji je bio ispred main stage-a.

Ruta

Za učesnike su obezbijeđene nagrade u tri kategorije i to za muškarce od 18 do 30 godina i muškarce preko 30 godina, ista klasifikacija je bila i za kategoriju za žene.

Fotogaleriju pogledajte klikom ovdje.

U kategoriji muškaraca od 18 do 30 godina prvi kroz cilj je prošao Benjamin Smolo(Udruženje biciklista “Pozitiva)  sa odličnim tajmingom 34′  27′ ′  a pratio ga je Amar Čehajić(Neformalna grupa biciklista “Pedalaši”) sa vremenom 34′ 50′ ′ ,dok je Mehdi Omanović(Udruženje biciklista “Pozitiva”) zauzeo treće mjesto u ukupnom poretku sa vremenom 35′ 05′ .

Kada je u pitanju starija kategorija muškaraca odnosno 30+ prvak je Zeničanin Eldin Šarić  sa vremenom od 34′ 27′ ′  dok je drugo mjesto osvojio Armin Berbić (Neformalna grupa biciklista “Pedalaši” ) sa vremenom 36′ 42′′ i treće mjesto Mahir Durak iz Zenice sa vremenom 38′ 18′′.+

Fotogaleriju pogledajte klikom ovdje.

Nakon proglašenja nagrada prisutnima se obratio Armin Berbić (Neformalna grupa biciklista “Pedalaši”) koji je obavijestio da svoju nagradu poklanja za liječenje Anesa Begića, petnaestogodišnjeg Kakanjca  koji se bori protiv leukemije.

Fotogaleriju pogledajte klikom ovdje.

U kategoriji pripadnica ljepšeg pola pokazana je izuzetna snaga i spremnost  na ovakve izazove a to je svojom vožnjom najbolje pokazala Dalila Bašić (Udruženje biciklista “Pozitiva”) sa vremenom od 48′ 54′′ koja je osvojila prvo mjesto, njenu poziciju prati Azra Smolo(Udruženje biciklista “Pozitiva”) sa vremenom 65′ 57′′  kao druga najbolja u ovoj kategoriji dok je Nina Vidović (Biciklistički klub “Vitez”)  osvojila treće mjesto sa vremenom 77′ 48′′.

Ovo je treći sadržaj koji se odvija drugog dana manifestacije Kakanjski dani 2018, od 18:00 sati Vas očekuje Street workout ,”Fitnes and Fun”, od 19:00 sati će biti priređen koncert za djecu pod nazivom “Mravko Travko”. Za mališane sigurno nezaboravan trenutak.

Ponovo se vraćamo u svijet starijih u 20:00 sati, sa stilom, Latif Moćević i “Melodija za Kakanj”.

Od 20:30 sati u Parku Doma kulture  odigrat će se predstava “Rod i dom”, u režiji Vlade Keroševića, je nastala u koprodukciji Teatra kabare Tuzla, Akademije dramskih umjetnosti Tuzla i Centrom za kulturu Zavidovići. Tekst je prema romanu Safeta Sijarića dramatizirao Hasan Džafić. Ova predstava je ujedno i praizvedba ovog teksta čiji glavni lik Arslana Šipovčanina tumači mr. umjetnosti Irfan Kasumović.

 

Dobro došli !

 

Podijelite:

Posljedni članci