Održana konferencija za medije OK “Kakanj 78” – Najavljena finalna utakmica Kupa F BiH zakazana za subotu u Kaknju

Podijelite:

Danas je u Sportskoj dvorani KSC Kakanj upriličena konferencija za medije povodom Finala Kupa F BiH za sezonu 2018/2019. Finalna utakmica se igra u Sportskoj dvorani KSC Kakanj u subotu 10.11.2018. godine između ekipa OK “Kakanj 78” i MOK ” Jedinstvo” Brčko, sa početkom u 18:00 sati.

Na konferenciji za medije prisutnim novinarima su se obratili predsjednik kluba Aldin Šljivo, potpredsjednik kluba Edin Alajbegović, trener Almir Aganović i novi igrač u klubu Nebojša Januzović.

“Kao što znate, prošle godine je OK “Kakanj 78” bio osvajač Kupa F BiH i ja se iskreno nadam da će to biti i ove godine, da će se nastaviti taj trend. Prošle godine je Kakanj bio domaćin i Kupa Bosne i Hercegovine, obzirom da je ovaj grad šampionski zaista smo se potrudili da sve protekne u najboljem redu osim u igračkom dijelu gdje smo zakazali. Iskoristio bih priliku da se zahvalim našim sponzorima koji pomažu rad odbojke u našem gradu. Jedan od razloga ove konferencije jeste i predstavljanje novog igrača Odbojkaškog kluba Kakanj 78. Radi se o igraču čiji je matični klub OK “Vojvodina” – Novi sad iz Srbije. Smatramo da dovođenjem ovog igrača napadamo vrh tabele tačnije, obavezujemo se i nadamo da ćemo nakon sedam godina u Kakanj ponovo donijeti pehar sa državnog nivoa. naaveo je u svom obraćanju predsjednik kluba.

Dalje se novinarima obratio trener Aganović koji je govorio o stanju kluba te zdravstvenom stanju igrača. “Naš kadetski reprezentativac Fazlić ima povredu ramena, dok se i Marko Milovanović u posljednje vrijeme žali na povredu ramena. Igrači su na adekvatnoj terapiji. Trenutno smo se fokusirali na završavanje dokumentacije u vezi novog igrača Nebojše Januzovića kako bi mogao uzeti učešće na finalnoj utakmici Kupa F BiH”, navodi trener kluba.

Novi igrač kluba Nebojša Januzović navodi kako su se u isto vrijeme poklopile i njegove i ambicije kluba. “Uslovi i atmosfera u klubu su sjajni, mislim da imamo potencijal da napadnemo oba takmičenja i Kup F BiH i prvenstvo BiH u odbojci” rekao je na konferenciji za medije Januzović. Nebojša Januzović igrao je od mlađih kategorija do kadeta u Vojvodini, igrao je u Austriji, igrao je dvije godine na Kipru i u Mađarskoj. Novo pojačanje OK Kakanj 78 Januzović ima 30 godina i kako kaže mnogo iskustva iza sebe.

Pozivamo publiku da u velikom broju prisustvuje na navedenoj utakmici koja se igra u subotu 10.11.2018. godine u Sportskoj dvorani KSC Kakanj, sa početkom u 18:00 sati.

Ulaz na utakmicu iznosi: 2 KM

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci