Održana konferencija za medije OK “Kakanj 78” – Najavljena finalna utakmica Kupa F BiH zakazana za subotu u Kaknju

Podijelite:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Danas je u Sportskoj dvorani KSC Kakanj upriličena konferencija za medije povodom Finala Kupa F BiH za sezonu 2018/2019. Finalna utakmica se igra u Sportskoj dvorani KSC Kakanj u subotu 10.11.2018. godine između ekipa OK “Kakanj 78” i MOK ” Jedinstvo” Brčko, sa početkom u 18:00 sati.

Na konferenciji za medije prisutnim novinarima su se obratili predsjednik kluba Aldin Šljivo, potpredsjednik kluba Edin Alajbegović, trener Almir Aganović i novi igrač u klubu Nebojša Januzović.

“Kao što znate, prošle godine je OK “Kakanj 78” bio osvajač Kupa F BiH i ja se iskreno nadam da će to biti i ove godine, da će se nastaviti taj trend. Prošle godine je Kakanj bio domaćin i Kupa Bosne i Hercegovine, obzirom da je ovaj grad šampionski zaista smo se potrudili da sve protekne u najboljem redu osim u igračkom dijelu gdje smo zakazali. Iskoristio bih priliku da se zahvalim našim sponzorima koji pomažu rad odbojke u našem gradu. Jedan od razloga ove konferencije jeste i predstavljanje novog igrača Odbojkaškog kluba Kakanj 78. Radi se o igraču čiji je matični klub OK “Vojvodina” – Novi sad iz Srbije. Smatramo da dovođenjem ovog igrača napadamo vrh tabele tačnije, obavezujemo se i nadamo da ćemo nakon sedam godina u Kakanj ponovo donijeti pehar sa državnog nivoa. naaveo je u svom obraćanju predsjednik kluba.

Dalje se novinarima obratio trener Aganović koji je govorio o stanju kluba te zdravstvenom stanju igrača. “Naš kadetski reprezentativac Fazlić ima povredu ramena, dok se i Marko Milovanović u posljednje vrijeme žali na povredu ramena. Igrači su na adekvatnoj terapiji. Trenutno smo se fokusirali na završavanje dokumentacije u vezi novog igrača Nebojše Januzovića kako bi mogao uzeti učešće na finalnoj utakmici Kupa F BiH”, navodi trener kluba.

Novi igrač kluba Nebojša Januzović navodi kako su se u isto vrijeme poklopile i njegove i ambicije kluba. “Uslovi i atmosfera u klubu su sjajni, mislim da imamo potencijal da napadnemo oba takmičenja i Kup F BiH i prvenstvo BiH u odbojci” rekao je na konferenciji za medije Januzović. Nebojša Januzović igrao je od mlađih kategorija do kadeta u Vojvodini, igrao je u Austriji, igrao je dvije godine na Kipru i u Mađarskoj. Novo pojačanje OK Kakanj 78 Januzović ima 30 godina i kako kaže mnogo iskustva iza sebe.

Pozivamo publiku da u velikom broju prisustvuje na navedenoj utakmici koja se igra u subotu 10.11.2018. godine u Sportskoj dvorani KSC Kakanj, sa početkom u 18:00 sati.

Ulaz na utakmicu iznosi: 2 KM

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Posljedni članci

Poziv na konferenciju za medije povodom predstavljanja programa KD2019

Saznajte više

Community radio „Radio OTVORENA MREŽA“ medijski pokrovitelj manifestacije “Kakanjski dani 2019”

Saznajte više

Televizija Federacije Bosne i Hercegovine ove godine će biti medijski pokrovitelj kulturno-sportske manifestacije “Kakanjski dani”

Saznajte više