OPĆINA KAKANJ I JU KSC POKLANJAJU GRAĐANIMA MAGIČNU NOĆ SEVDAHA “SEVDALINKA U SRCU 2016.”

Podijelite:

U cilju da se sevdalinka čuva, obnavlja, prezentira i osvaja srca ljudi, Općina Kakanj i Javna ustanova Kulturno-sportski centar Kakanj su odlučili da građanima Kaknja za Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine poklone magičnu noć koja nosi naziv „Sevdalinka u srcu 2016“.

Sutra 27. februara 2016. godine, u velikoj sali Doma kulture, sa početkom u 19:00 sati, bit će održan koncert sevdaha pod nazivom “Sevdalinka u srcu”. Pozivamo sve ljubitelje sevdaha da prisustvuju večeri sevdaha i da zajedno proslavimo Dan nezavisnosti BiH.

Na pozornici će se naći najbolji i iskusni pjevači, ali i mladi pjevači sevdalinki koji njeguju i promiču ovaj jedinstven tradicionalni muzički izraz.

U programu nastupaju najpoznatija imena naše bosanskohercegovačke estrade: Hasiba Agić, Sejo Pitić, Vesna Hadžić, Bahrija Hadžialić, Ibro Bublin, Lejla Zahirović, Ramiza Milkunić, Džihad Polić, te naše kakanjske sevdalije. Svoj dolazak nam je potvrdio i Haris Kulović iz Kaknja.

Dirljive sevdalinke „Nigdje tako ko u Bosni“, „Bosna moja divna mila“, „Mujo kuje“, „Čudna jada“, „Zvijezda tjera mjeseca“, „Moj behare“ „Karanfile cvijeće moje“ samo su dio repertoara koji će publika moći čuti u sklopu predstojećeg koncerta

Voditelj programa će biti Enver Šadinlija.

Muzička pratnja će biti poznati “Akustiko bend” pod vođstvom Polić Džihada.

Ulaz je besplatan. Dobro nam došli!

 

JU KSC KAKANJ

 

Podijelite:

Posljedni članci