OPĆINA KAKANJ POKLANJA GLEDANJE PREDSTAVE „CRVENKAPICA NA ZRNU GRAŠKA“ ZA SVOJE MALIŠANE

Podijelite:

 U sklopu obilježavanja značajnijih datuma naše općine, za učenike osnovnih škola Općina Kakanj obezbjedila je besplatno gledanje pozorišne predstave „Crvenkapica na zrnu graška“. Pozorišna predstava „Crvenkapica na zrnu graška“ BNP-a bit će odigrana u srijedu 13.04.2016. godine u velikoj sali Doma kulture sa početkom u 12:00 sati.

Ovo je jedna od prvih predstava za djecu u BiH rađena na dva jezika a namijenjena je publici uzrasta od dvije do devet godina. Predstava je nastala 2014. godine u saradnji sa Međunarodnom kulturnom manifestacijom “Zeničko proljeće” i Centrom za strane jezike Step by Step, koja ima za cilj poticanje lakšeg i bržeg usvajanja engleskog jezika kod najmlađih. Kroz igru, glumu, pjevanje, ples i interakciju s publikom, predstava pored zabavnog dobiva i edukativnu dimenziju. Predstavu je prema tekstu Jiri Streda, režirao Miroljub Mijatović, a uloge tumače Selma Ćosić i Zlatan Školjić. Bajko i Bajka, veseli likovi koji najviše uživaju da pričaju, pjevaju i plešu bajke, odlučili su djeci ispričati dvije poznate bajke: “Crvenkapicu” i “Princezu na zrnu graška”, pri tome se koristeći lutkama i maskama. Bajko je odlučio da u predstavi dijelom govore i na engleskom jeziku, u slučaju da u publici ima i onih koji ne razumiju naš jezik, ali i za svu djecu koja žele učiti engleski jezik.

Režija: MIROLJUB MIJATOVIĆ; Kreacije lutaka, maski i kostima: ENA BEGIČEVIĆ; Scenografija: MENSUR BEGIČEVIĆ, ENA BEGIČEVIĆ; Songovi: GRUPA AUTORA (muzika), ELVIR ŠKILJO (novi aranžmani), VLADIMIR ĐORĐEVIĆ (tekstovi); Adaptacija: HASAN DŽAFIĆ; Izbor muzike: MIROLJUB MIJATOVIĆ; Lektorica: ALICA ARNAUT; Replike na engleski prevela i lektorisala: AMRA TRAVANČIĆ-IMŠIROVIĆ; Producenti: HAZIM BEGAGIĆ, MIROLJUB MIJATOVIĆ; Inspicijentica: BORKA JOKANOVIĆ Podjela uloga: Bajka: SELMA ĆOSIĆ Bajko: ZLATAN ŠKOLJIĆ

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci