OSVOJITE ULAZNICE ZA KULTNU PREDSTAVU „DRŽAVNI LOPOV“

Podijelite:

“Državni lopov” je komedija Fadila Hadžića, velikog komediografa i osnivača zagrebačkog Kerempuha. Predstava je jako aktuelna, dramaturgija je apsolutno prilagođena današnjem vremenu. Iako je tekst napisan prije više od 40 godina i danas konotira sa društvenim (ne)prilikama. Pozorišna predstava „Državni lopov“ će se odigrati 26. januara u velikoj sali Doma kulture sa početkom u 19:00 sati.

O čemu zapravo govori tekst ove predstave?

Ovo je komedija o dva zatvorenika u istoj ćeliji , jedan sitni lopov i ljubavna varalica, a drugi “državni lopov”, koji ima povlašten položaj čak i u zatvoru. Pored njih tu je i zatvorski čuvar, koji nema završenu ni osnovnu školu, koji mašta o unapređenju. KIKI, ljubavna varalica, završio je u zatvoru zbog lažnih obećanja ženidbi. On je 17 puta obećao da će se ženiti sa 17 različitih žena. Baš te žene su mu došle glave, jer zbog jedne od njih završi u zatvoru.

Marko, tzv. državni lopov u zatvoru je završio zato što je pronevjerio silne pare, međutim revizijom advokata on će vjerovatno biti brzo pušten na slobodu, jer naravno našla se neka rupa u zakonu. Njih dvojica i čuvar Jozo, na vrlo komičan način pokazuju sliku društva.

Kako osvojiti ulaznicu za pozorišnu predstavu „Državni lopov“?

Kako biste sudjelovali u nagradnoj igri, potrebno je samo da nam napišete imena glumaca iz kultne pozorišne predstave „Državni lopov“ u komentaru na našoj službenoj Facebook stranici. Čekamo vaše komentare. Sretno!

JU KSC KAKANJ/PRESS

Podijelite:

Posljedni članci