OSVOJITE ULAZNICE ZA PREDSTAVU “DŽEPOVI PUNI KAMENJA”

Podijelite:

pred

U petak 4. decembra u 19:00 sati u velikoj sali Doma kulture na programu je izvrsna predstava “Džepovi puni kamenja” autora  Mirze Mušije i Mirze Bajramovića, koji ujedno čine i glumačku postavu. Predstava će se održati u sklopu manifestacije “Noći teatra”.

Radnja predstave “Džepovi puni kamenja” je smještena u malo irsko mjesto, gdje ljudi žive teško i isključivo od fizičkog rada. Sve se mijenja onog trenutka kada stiže holivudska filmska ekipa sa velikim zvijezdama (Angelina Jolie i Brad Pitt), koja traži statiste za veliki film. Autori predstave ističu kako su se za ovaj tekst odlučili nakon godinu dana traganja i to prvenstveno zbog glumačkog izazova, budući da svih četrnaest uloga u predstavi igraju samo dva glumca. Pored toga, nakon prvog čitanja, prepoznali su nekoliko dimenzija ovog teksta koje su itekako bliske našem vremenu i društvu.

                                                                   Kako do ulaznica

Sve što trebate, jeste, poslati nam email na juzakulturu@hotmail.com sa svojim kontakt podacima, a sutra do 12:00h objavljujemo sretne dobitnike na našoj službenoj Facebook stranici. Sretno!

pred1

JU za kulturu i obrazovanje Kakanj/Press

Podijelite:

Posljedni članci