Pekar Delibašić pobjednička ekipa takmičenja u malom nogometu “Biznis liga “Kakanj 2017”

Podijelite:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Danas je u Sportskoj dvorani KSC Kakanj održano polufinale i finale takmičenja u malom nogometu Biznis liga “Kakanj 2017”.

Odigrane su ukupno četiri utakmice, prva polufinalna utakmica između ekipa Pekar Delibašić i Policija završila je nakon izvođenja penala rezultatom od 5:4 za ekipu Pekar Delibašić. Druga utakmica između ekipa Elektrodistribucija i RMU završena je rezultatom 2:1.

Publika je mogla večeras uživati u sjajnoj revijalnoj utakmici između FK “Rudar” i FK”Mladost” koja je završila rezultatom 1:1.

Nakon odigrane utakmice za treće mjesto Elektrodistribucija porazila je ekipu Policija sa rezultatom 3:2.

Finalna utakmica između ekipa Pekar Delibašić i RMU završila je sjajnom pobjedom ekipe Pekar Delibašić sa rezultatom 1:0.

Na završnici takmičenja uručene su nagrade za najbolje ekipe ovogodišnje Biznis lige.

Kakanjski fotograf Mirsad Mujagić King uručio je nagradu najboljem golmanu Ajdinu Čelebiću koji je osvojio golmanske rukavice i pehar. Trener OA “Mladost” Nazif Terzić uručio je nagradu za najboljeg strijelca Amera Hrustanovića koji je osvojio pehar, dres i sportsku majicu. Nagradu za najboljeg igrača uručio je Besim Gafurović a nagrada je pripala Samiru Traki koji je osvojio pehar i trenerku.

U ime organizacione komisije za treće mjesto nagradu je uručio predsjednik UPOK-a Mensur Muftić i to ekipi Elektrodistribucija koja je osvojila pehar, diplome i medalje.

Nagradu za drugo mjesto uručio je ministar za pravosuđe i upravu u Vladi Zeničko-dobojskog kantona Mirnes Bašić i to za ekipu RMU Kakanj koja je osvojila pehar, medalje i dresove.

Načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra uručio je nagradu pobjedničkoj ekipi koja je bila najbolja ove godine a to je ekipa Pekar Delibašić koja je osvojila prelazni pehar, trajni pehar, diplome, medalje, dresove i loptu

Svoje učešće u organizaciji takmičenja uzelo je Sportski trgovački centar “GMS” iz Viteza kao oficijelni partner Biznis lige.

Čestitamo pobjednicima i svim ekipa koje su igrale na fer i korektan način bez ijednog incidenta. Ovu Biznis ligu definitivno je obilježila fer plej igra na terenu i veliko hvala na tome svim ekipa koje su učestvovale, naveo je dir. JU KSC Kakanj Aldin Šljivo.

Druženje nastavljamo za dvije sedmice kada počinje Novogodišnji turnir u malom nogometu.

JU KSC KAKANJ

 

Podijelite:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Posljedni članci

Poziv na konferenciju za medije povodom predstavljanja programa KD2019

Saznajte više

Community radio „Radio OTVORENA MREŽA“ medijski pokrovitelj manifestacije “Kakanjski dani 2019”

Saznajte više

Televizija Federacije Bosne i Hercegovine ove godine će biti medijski pokrovitelj kulturno-sportske manifestacije “Kakanjski dani”

Saznajte više