Pekar Delibašić pobjednička ekipa takmičenja u malom nogometu “Biznis liga “Kakanj 2017”

Podijelite:

Danas je u Sportskoj dvorani KSC Kakanj održano polufinale i finale takmičenja u malom nogometu Biznis liga “Kakanj 2017”.

Odigrane su ukupno četiri utakmice, prva polufinalna utakmica između ekipa Pekar Delibašić i Policija završila je nakon izvođenja penala rezultatom od 5:4 za ekipu Pekar Delibašić. Druga utakmica između ekipa Elektrodistribucija i RMU završena je rezultatom 2:1.

Publika je mogla večeras uživati u sjajnoj revijalnoj utakmici između FK “Rudar” i FK”Mladost” koja je završila rezultatom 1:1.

Nakon odigrane utakmice za treće mjesto Elektrodistribucija porazila je ekipu Policija sa rezultatom 3:2.

Finalna utakmica između ekipa Pekar Delibašić i RMU završila je sjajnom pobjedom ekipe Pekar Delibašić sa rezultatom 1:0.

Na završnici takmičenja uručene su nagrade za najbolje ekipe ovogodišnje Biznis lige.

Kakanjski fotograf Mirsad Mujagić King uručio je nagradu najboljem golmanu Ajdinu Čelebiću koji je osvojio golmanske rukavice i pehar. Trener OA “Mladost” Nazif Terzić uručio je nagradu za najboljeg strijelca Amera Hrustanovića koji je osvojio pehar, dres i sportsku majicu. Nagradu za najboljeg igrača uručio je Besim Gafurović a nagrada je pripala Samiru Traki koji je osvojio pehar i trenerku.

U ime organizacione komisije za treće mjesto nagradu je uručio predsjednik UPOK-a Mensur Muftić i to ekipi Elektrodistribucija koja je osvojila pehar, diplome i medalje.

Nagradu za drugo mjesto uručio je ministar za pravosuđe i upravu u Vladi Zeničko-dobojskog kantona Mirnes Bašić i to za ekipu RMU Kakanj koja je osvojila pehar, medalje i dresove.

Načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra uručio je nagradu pobjedničkoj ekipi koja je bila najbolja ove godine a to je ekipa Pekar Delibašić koja je osvojila prelazni pehar, trajni pehar, diplome, medalje, dresove i loptu

Svoje učešće u organizaciji takmičenja uzelo je Sportski trgovački centar “GMS” iz Viteza kao oficijelni partner Biznis lige.

Čestitamo pobjednicima i svim ekipa koje su igrale na fer i korektan način bez ijednog incidenta. Ovu Biznis ligu definitivno je obilježila fer plej igra na terenu i veliko hvala na tome svim ekipa koje su učestvovale, naveo je dir. JU KSC Kakanj Aldin Šljivo.

Druženje nastavljamo za dvije sedmice kada počinje Novogodišnji turnir u malom nogometu.

JU KSC KAKANJ

 

Podijelite:

Posljedni članci