POČELE ZIMSKE RADOSTI: MALIŠANI UKRASILI PONIJERE

Podijelite:

Veliki broj  građana  Kaknja  posjetio je danas najljepše kakanjsko izletište unatoč nedostatku snijega  i vremenskim neprilikama za zimske uslove. Na Ponijerima je već u jutarnjim satima organizovan prigodan kulturno-zabavni program, na kojem su izvedene mnogobrojne zimske igre, ali i bogat sportski program u saradnji sa „Naša škola sporta“ na čelu sa  Nejrom Šehagić i Arnesom Šabeta.

JU Kulturno-sportski centar Kakanj organizovala je dječije igre kao što su skakanje u vreći, pravljenje Snješka Bijelića, skidanje kanti sa glave Snješka Bijelića grudvama i odbojka na snijegu. Zaljubljenici u zimske sportove uživali su u čarima Ponijera i ugodnoj šetnji, dok su najmlađi iskoristili vrijeme i sankajući se na posebnom sankalištu i skijalištu. Za nagradu, pobjednici dječijih igara su dobili besplatan ulaz na iduću filmsku projekciju u kino-sali Doma kulture.

Cilj ovog programa bio je obezbijediti djeci zabavne sadržaje, izvan gradske sredine, gdje će sklopiti nova poznanstva i bolje upoznati ljepote prirode.

JU KSC KAKANJ/Press

 

Podijelite:

Posljedni članci