Pogledajte ko je osvojio poklon ulaznice za premijeru predstave “Ježeva kućica”

Podijelite:

Nakon što smo organizovali nagradnu igru kako bismo obradovali nekoliko naših vjernih pratilaca poklon ulaznicama za premijeru pozorišne predstave “Ježeva kućica”, donosimo imena najsretnijih učesnika.

Imena nagrađenih slušateljki Radija Kakanj:

  1. Nihada Trako
  2. Mirnesa Husagić
  3. Safeta Mulahasanović
  4. Melika Kubat
  5. Ajna Goralija

Imena najsretnijih učesnika nagradne igre na Facebook stranici JU Kulturno-sportski centar Kakanj:

  1. Selma Nedžla Čisija
  2. Mersiha Čaluk
  3. Nina Jozić
  4. Delila Delić-Čobo
  5. Hazim Bilalović

Imena su izvučena pomoću https://www.random.org/lists/, dakle slučajnim odabirom.

Čestitamo sretnim dobitnicima i zahvaljujemo se svima koji su učestvovali u nagradnoj igri.

Napominjemo, premijera predstave “Ježeva kućica” zakazana je danas 25.05.2017.godine sa početkom u 17:00, u Velikoj sali Doma kulture.

Pozorišna predstava „Ježeva kućica“ je urađena u vlastitoj produkciji Škole glume, mlađe grupe polaznika.

Nakon četveromjesečnog ciklusa radionica na Školi glume iz govora, glume, scenskog pokreta, tehnike glasa i osalih scenskih vježbi, „Ježeva kućica” Branka Ćopića, je kruna rezultata rada mlađe grupe polaznika. Ovo djelo je ujedno i lektira koja pripada razredima osnovnih škola. Pitanje kojim se bavi ova postavka predstave je zapravo ono jako aktuelno koje se odnosi na nas starije u BiH, a koje mi prenosimo i na djecu. Ostati ovdje ili otići? Zašto nam je naš dom, ma kakav on bio, najbitniji i nešto najvrijednije u životu. Konceptualno, taj tekst je zapravo osnova glumačke umjetnosti, a to je da se na sceni treba igrati. Djeca koja su na sceni sve počinju da rade iz obične dječije igre i onda šire u priču Branka Ćopića da bi se na kraju ponovo vratili u dječiju igru.

U predstavi igraju učenici Osnovnih škola i polaznici „Škole glume“ JU KSC Kakanj: Hamza Berbić, Lamija Đokić, Arman Kalin, Ena Delibašić, Lamija Kadić, Delila Šolbić, Majra Trako, Majra Čatić i Amna Fejzović.

Režiju za predstavu potpisuje Miroljub Mijatović, a asistent režije je Mirza Bajramović.

JU KSC KAKANJ

 

Podijelite:

Posljedni članci