Povodom 01.marta – Dana nezavisnosti BiH u Gradskoj galeriji likovnih umjetnosti otvaranje izložbe radova Udruženja “Duga”

Podijelite:

U okviru Kulturno-sportske manifestacije “Kakanjski dani 2017” održala se, već tradicionalna, šesta po redu likovna kolonija u organizaciji Udruženja „Duga“. Osim članova „Duge“ na likovnoj koloniji učestvovali su gosti i slikari iz drugih gradova koji su predstavili svoja umjetnička djela: četiri slikara iz Sarajeva, četiri slikara iz Travnika, dva iz Zavidovića i dva iz Zenice.

Na “Kakanjskim danima 2017” osim članova Udruženja i gostiju iz drugih gradova u koloniji koja je trajala dva dana učestvovalo je i 6 mladih polaznika, koji su također dali svoj doprinos.

Povodom 01.marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine sutra 01.03.2018. godine u Gradskoj galeriji likovnih umjetnosti Kaknja bit će upriličeno otvaranje izložbe slika Udruženja građana likovnih umjetnika “Duga”, sa početkom u 16:30 sati. Radovi koji će biti predstavljeni javnosti su upravo oni koji su nastali na likovnoj koloniji za vrijeme Kulturno-sportske manifestacije “Kakanjski dani 2017”.

Pozivamo sve ljubitelje umjetnosti da nam se pridruže sutra u Gradskoj galeriji likovnih umjetnosti u 16:30 sati.

Ulaz je besplatan. Dobro nam došli.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci