Poziv i za bicikliste – Biciklistička tura Kakanj – Kamenica

Podijelite:

Kakanjski patrioti će i ove godine posjetiti spomen-obilježje na lokaciji Kamenica-Popova Luka (općina Zavidovići), u širem području nekadašnjeg vozućkog ratišta na kojem su bile angažirane kakanjske vojne formacije, kako bi na dostojanstven način iskazali pijetet i poštovanje prema 107 kakanjskih šehida i poginulih boraca vozućkog ratišta. Pozivamo sve one koji su u prilici da u petak, 28. aprila 2017. godine, kao pješaci, biciklisti ili motociklisti, učestvuju u pohodu “Stazama kakanjskih heroja” od Ponijera do Popove Luke ili da do spomen-obilježja u Popovoj Luci putuju organiziranim besplatnim prijevozom autobusima ili vlastitim prijevozom.

Pozivamo sve zainteresovane da se prijave i na biciklističku turu Kakanj – Kamenica koju  ove godine organizuje BBK Extreme Kakanj.

Kontakt osoba Alisa Bečirhodžić, 032/771-800

Rok za prijave 27.04.2017. godine!

Polazak od Sahat kule 28.04.2017. godine u 05,30 sati!

U sklopu obilježavanja 28. aprila – Dana kakanjskih šehida i poginulih boraca vozućkog ratišta novoformirana sekcija demobilisanih boraca koja djeluje u sklopu Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj će polagati cvijeće kako bi iskazali poštovanje prema 107 kakanjskih šehida i poginulih boraca vozućkog ratišta.

Podijelite:

Posljedni članci