Pozorišna predstava “Ludilo udvoje” danas gostuje u Domu kulture Olovo

Podijelite:

Obavještavamo građane da će pozorišna predstava koja je nastala u produkciji Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj danas 07.02.2018. godine gostovati u Domu kulture – JU Centar za kulturu, sport i informisanje Olovo sa početkom u 19:00 sati.

Predstava govori o otuđenosti modernog čovjeka, usamljenosti, odsustvu istinskih plemenitih emocija i ratu kao besmislu i farsi najvećih razmjera. To bi u najgrubljem smislu bio opis današnjeg modernog čovjeka i svijeta u kojem živimo, stoga je tematika ovog komada više nego aktuelna. U predstavi pratimo srednjovječni bračni par (ON i ONA-namjerno depersonalizirani), svako zarobljen u svom svijetu, lišen istinske komunikacije, osuđeni jedni na druge, u permanetnom sukobu oko najtrivijalnijih stvari, dok napolju bijesni rat i prijeti da sruši i njih i njihov mali davno izgubljeni svijet.

Režiju potpisuje Mirza Mušija, a glumačku podjelu čine pored Mirze Mušije i Mirze Bajramovića i gostujuća popularna glumica Kamernog teatra iz Sarajeva Aida Bukva.

Ukoliko ste predstavu propustili pogledati u Kaknju ili u mnogobrojnim gradovima gdje je predstava gostovala, večeras imate priliku da uživate u drami apsurda u Domu kulture Olovo.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci