Pozorišna predstava u produkciji JU KSC Kakanj bilježi sve veću posjećenost

Podijelite:

U Bosanskom kulturnom centru Tuzla okupilo se više od 400 dama, koje su uživale u cjelokupnom programu koje organizuje Ladies In by Jana. Druženje je započelo pićem dobrodošlice, laganom zakuskom i prijatnim razgovorima.

Ovoga puta na repertoaru se pronašla pozorišna predstava u produkciji JU KSC Kakanj “Ludilo udvoje” koju je publika imala priliku pogledati nakon druženja. Više od 400 dama uživalo je u predstavi koja polako ali sigurno obara rekorde gledanosti. Velika je čast da malo pozorište nastupi na velikoj sceni i pred ovako velikim brojem publike.

Ovo je 41. predstava Dramskog studija “Ludilo udvoje”u kojoj glume Mirza Mušija, Mirza Bajramović i glumica Aida Bukva. Ovo je jedna priča o bračnom paru, o muškarcu i ženi, o muškarcu sa svojim muškim principima koji je osuđen na svoju suprugu koja je čangrizava i sve mu prebacuje. Dakle radi se o najobičnijem bračnom paru koji su u okolnostima da ne mogu izaći vani, ne mogu da napuste svoj dom, svoj brak i grad. Prosto moraju da žive tako kako žive na neki način na koji i mi ležimo na tempiranoj bombi i gledamo da na najbolji način funkcionišemo da nismo totalno ludi. Predstava ima elemente komedije, ima elemente ljudskosti, to je jedna poučna i ono što je najbitnije to je jedna ljudska priča.

Zakazano gostovanje bilo je povodom Svjetskog dana pozorišta.

Zahvaljujemo se organizatorima što su odabrali predstavu “Ludilo udvoje” za svoje martovsko druženje.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci