Pozorišni hit “Savršen kroj” – SARTR na repertoaru 28. februara u Domu kulture – Dođite i nasmijte se

Podijelite:

„Savršeni kroj“ je duhovita komedija o gorkim tranzacijskim iskustvima ljudi na Balkanu. Dešava se uoči Nove godine kada beskrupulozni biznismen Marko Milun dođe do krojača Svetislava Šnajdera kako bi zakrpio pantalone koje su mu pukle na ulici. Naizgled banalan susret pretvara se u buran odnos između njih dvojice, a čemu je razlog jedna žena. Ali, tu je priča o ljudskim sudbinama u vremenu kada nestaje čitav jedan dosad poznati sistem vrijednosti u društvu.

Predstava „Savršeni kroj“ nastaje po tekstu darovitnog srpskog pisca i dramaturga Vladimira Đurđevića (Balada o Pišonji i Žugi, Ne igraj na Engleze, Tri klase i gospođa Nušić, Bajka o pozorištu) i u režiji poznatog filmskog reditelja i dramskog pisca Jasmina Durakovića.

Uloge u ovome komadu igraju Admir Glamočak (Svetislav Šnajder) i Sead Pandur (Marko Milun), dok ostatak autorske ekipe čine Osman Arslanagić (scenograf) i Lena Stevanović (kostim).

Predstava je koprodukcija SARTR-a i UG Scena, dok je izvršni producent predstave Amira Kudumović Gorgulu, viši asistent na odsjeku Produkcije ASU Sarajevo.

Partneri projekta su Depo Portal i Bor Medya Yapim. Sponzor projekta Tekstilna industrija Kismet iz Doboja.

Pozorišna predstava „Savršen kroj“ će biti odigrana 28.02.2018. godine u Domu kulture Kakanj sa početkom u 19:30 sati.

Cijena ulaznice: 5 KM

Rezervacije ulaznica možete obaviti svaki dan od 07:30 do 15:30 sati pozivom na broj telefona 032/771-920.

 

JU KSC KAKANJ

 

Podijelite:

Posljedni članci