Predškolarci, školarci i svi zainteresovani pozivamo vas da se prijavite na Školu skijanja

Podijelite:

Sa početkom sezone skijanja u Ski-centru Ponijeri u planu je i škola skijanja. Časovi škole skijanja će se odvijati na posebno uređenoj maloj stazi.

Prva smjena Škole skijanja bit će održana u terminu od 01.01. do 05.01.2018. godine, druga smjena će biti održana od 08.01. do 12.01.2018. godine  i treća smjena će biti organizovana od 15.01. do 19.01.2018. godine!

Tokom sezone skijanja organizujemo časove skijanja grupno i pojedinačno u skladu sa slobodnim vremenom svakog prijavljenog polaznika. Za početnike nudimo osnovne tehnike skijanja, a za napredne skijaše nudimo nove tehnike skijanja.

Aranžman za početnike obuhvata petodnevni prevoz od Kaknja do Ponijera i nazad, ski učitelja, pedagoški nadzor, obezbijeđena je užina, ljekarska služba i diploma učešća. Cijena aranžmana za početnike iznosi 200 KM.

Aranžman za napredne skijaše obuhvata petodnevni prevoz, ski kartu, ski učitelja, pedagoški nadzor, užinu, ljekarsku službu i diplomu učešća. Cijena aranžmana za napredne skijaše iznosi 250 KM.

Sa polaznicima će raditi profesionalni tim sastavljen od iskusnih instruktora skijanja koji imaju dugogodišnje iskustvo u radu sa djecom i aktivno učestvuju u njihovom učenju, odgoju i obrazovanju.

U školi skijanja imamo i program za odrasle, a vježbe su prilagođene svakom polazniku i njegovim motoričkim sposobnostima. Učenje se sastoji od toga da ih prvo naviknemo na opremu i da imaju tzv. produženu nogu to jeste skije i da mogu biti u mogućnosti kretati se sa što manje padova. Kada izvršimo prve korake, kada djeca nauče kako da obuku svoju opremu, polazimo sa treninzima u zavisnosti koliko su djeca spremna budući da su zimski uslovi malo teški za djecu, te se djeca brzo umore. Dakle radimo po principu da djeca odrade nekoliko vježbica, a zatim uslijedi odmor kako bi djeca skupila snage za narednu vježbu.

Cijene škole skijanja su veoma povoljne, a po povoljnim cijenama se može i unajmiti puna ski-oprema.

Svi oni koji žele biti dio škole skijanja sve informacije mogu dobiti putem telefona sa brojem 032/771-920 ili direktno u Ski-centru Ponijeri. Prijaviti se možete i na e-mail juksckakanj@ksckakanj.ba a u prijavi obavezno navesti nivo znanja.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci