Predstava „Pozdravi nekog“ osvojila publiku u Kaknju

Podijelite:

Večeras je u maloj sali Doma kulture održana predstava „Pozdravi nekog“ (Bosansko narodno pozorište Zenica). Predstava je trebala biti igrana u Parku Doma kulture, međutim zbog vremenskih neprilika, predstava je odigrana na pomenutoj lokaciji.

Predstava za mlade “Pozdravi nekog” nastala je prema knjizi Vesne Ognjenović i Budimira Nešića, a u režiji Miroljuba Mijatovića. “Svoju premijernu izvedbu je imala 25. januara ove godine a predstavu su odigrali preko 80  puta širom Bosne i Hercegovine i regiona i osvojili vrijedne nagrade.Predstava je urađena na temelju istinitih događaja” u svojoj izjavi navodi “prvi čovjek” ove predstave Miroljub Mijatović.

c79015a227b446e15f181d145a9ed4a7_XL

 

Uloge u predstavi tumače stariji polaznici Dramskog studija, koji su tokom dugog i intenzivnog rada na ovoj predstavi, namijenjenoj njihovim vršnjacima, susreli se sa jako osjetljivom, a pri tome aktuelnom tematikom i problematikom mladih, kada je nasilje na neki način postalo i društvena norma i opšteprihvaćena pojava.Prepuštanje na milost i nemilost ulice, gubitak porodice, krova nad glavom, identiteta, maloljetnička delikvencija i (ne)snalaženje u surovoj realnosti u kojoj je devijantno ponašanje norma, samo su neke od tema koje otvara ova predstava.
Predstava je bitna zbog problema sa kojima se mladi svakodnevno susreću.

 

DSC_076011805905_10206908834576339_7713573_n

DSC_0755

Selma Čosić: “Važno je osvijestiti mlade ljude o problemima maloljetnika iz Doma za nezbrinutu djecu”- glumica iz Zenice koja u predstavi ima ulogu socijalnog radnika.

Ovo je prvi od mnogobrojnih sadržaja koje smo pripremili za naše građane, stoga vas pozivamo da nastavite sa praćenjem istih.

 

Podijelite:

Posljedni članci