Predstava Zijaha Sokolovića “Lijevo Desno Glumac” 28. jula u Parku Doma kulture – ULAZ JE BESPLATAN

Podijelite:

William Shakespeare je rekao “Teatar je ogledalo stvarnosti”, Antonen Arto je rekao “Stvarnost je ogledalo teatra”. Ako se u teatru pojavljuju glumci, onda je logično, da se i u stvarnosti pojavljuju glumci. Naša stvarnost je teatar u kojem svi mi imamo i igramo svoje uloge. Aristotel je rekao “Teatar čine Vrijeme, Prostor i Radnja”. Ali i naš život čine Vrijeme, Prostor i Radnja. Naša stvarnost je veliki teatar. Miroslav Krleža je rekao “Gluma postoji sama za sebe. Može se upotrebljavati u teatru, na filmu i televiziji, ali se može upotrebljavati i u stvarnosti”. Naša stvarnost, naš život je proizvodnja i igra javnih i ličnih uloga. Zijah A. Sokolović, duhovito, filozofski, kabaretski, sa nizom primjera i poređenjem stvarnosti i teatarske umjetnosti, uči gledaoce da shvate da su i oni “glumci u svom teatru” i da mogu biti umjetnici u svom životu. Ako svoje životne “date okolnosti prve dramske radnje” analiziraju teatarski “objektivno”.

Zijah A. Sokolović, autor, reditelj i glumac, koji je za 50 godina umjetničkog života dobio 76 nagrada za svoj umjetnički rad, u Parku Doma kulture 28. jula sa početkom u 21:00 sati gostuje i izvodi program “LIJEVO DESNO GLUMAC”: program kao predstava, predavanje, team building, radionica, a u sklopu Kulturno-sportske manifestacije “Kakanjski dani 2022”. ULAZ JE BESPLATAN

ZIJAH A. SOKOLOVIĆ – LIJEVO DESNO GLUMAC:

Predstava Zijaha Sokolovića “Lijevo, desno glumac” predstavlja kombinaciju predstave, predavanja, team buildinga i radionice.

“Lijevo Desno Glumac” nedavno je dobila dvije nagrade na fastivalu MAKADO-u u Podgorici, odlukom stručnog žirija, najbolja predstava i najbolji glumac.

Naša stvarnost, naš život je proizvodnja i igra javnih i ličnih uloga. Zijah A. Sokolović, duhovito, filozofski, kabaretski, sa nizom primjera i poređenjem stvarnosti i teatarske umjetnosti, uči gledaoce da shvate da su i oni “glumci u svom teatru” i da mogu biti umjetnici u svom životu.

Dobro nam došli!

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci