Preko vikenda vas očekuju besplatni filmovi u Domu kulture Kakanj: “Dobar dan za posao” i “Bijeli očnjak”

Podijelite:

Obavještavamo naše sugrađane da će se u subotu i nedjelju u Domu kulture Kakanj prikazivati filmovi na koje je besplatan ulaz. Film “Dobar dan za posao” će biti prikazan u subotu, 13. oktobra, u 19:00 sati u velikoj sali Doma kulture.

Uloge u filmu ostvarili su poznati bh. glumci Aleksandar Seksan, Maja Zećo, Senad Alihodžić, Ermin Sijamija, Mladen Nelević, Muhamed Hadžović, Adijan Kulovac, Vanesa Glođo, Muhamed Hadžović, Jasna Žalica, Ejla Bavčić.

Film je već pozvan na nekoliko svjetskih filmskih festivala, među kojima i u službenu slekciju 23. International Busan Film Festivala u Južnoj Koreji-

Drama “Dobar dan za posao” govori o jednoj porodici: Arminu, čovjeku koji nastoji pronaći svoje mjesto u društvu, njegovoj supruzi Jasmini i sinu Edinu, njihovim problemima, nadama i borbi za skladan život.

Animirani “Bijeli Očnjak” temeljen je na književnom klasiku Jacka Londona. Djeci će s lakoćom iz perspektive znatiželjnog i hrabrog mješanca psa i vuka predočiti avanturistički duh divlje Amerike na snježnom sjeveru. Film je stilski neobičan i podsjeća na video igru oslikanu vodenim bojama, pa je time ujedno bliskiji djeci.

Za razliku od većine animiranih filmova, ovdje životinje ne pričaju i tempo je smiren, pa se puno moćnije prenosi poruka o utjecaju ljudskog ponašanja na životinje. Ljudsko nasilje je neizbježan dio knjige, pa tako i filma, no iako je radi dječje publike prikazano suzdržano, moglo bi biti previše zastrašujuće osjetljivijoj i mlađoj djeci.

Pozivamo vas da subotu i nedjelju rezervišete za filmove u Domu kulture Kakanj.

Podijelite:

Posljedni članci