Prijavite se na kurs krojenja i šivenja i postanite kreator vlastitog stila

Podijelite:

Pozivamo sve zainteresovane da se prijave na prvi stepen kursa krojenja i šivenja koji traje mjesec dana, a polaznice koje su završile prvi i drugi stepen pozivamo da nastave sa trećim stepenom kursa krojenja i šivenja. Svi zainteresovani mogu se prijaviti pozivom na broj telefona 032/771-920 ili lično na info-pultu JU KSC Kakanj.

Kurs krojenja i šivenja je prava ušteda za porodicu i jedan od najkorisnijih kurseva. Svi polaznici imat će priliku da uče po najnovijem programu, da nauče krojiti sve odijevne kombinacije od suknje do kaputa i postanu kreatori vlastitog stila. Posebno bismo istakli značaj navedenog kursa s obzirom da su mnoge zadovoljne polaznice poslije završenog kursa dobile stalno zaposlenje.

Cijena jednog stepena iznosi 150 KM, plaćanje je omogućeno u više rata.

Kurs vremenski traje jedan mjesec. Termini održavanja su dva puta sedmično po dva sata u ugodnom ambijentu Gradske galerije likovnih umjetnosti. Polaznice kurseva su raspoređene u dvije grupe da bi rad sa njima bio što lakši i kvalitetniji.

Sve polaznice nakon završenog stepena kursa krojenja i šivenja su osposobljene za krojenje i rad na mašini. Polaznice koje žele da se i dalje profiliraju i usavršavaju imaju priliku da nastave naredna dva stepena kursa. Veliki broj djevojaka se nakon završenog kursa uspješno i zaposlio.

Plan rada za I stepen kursa krojenja i šivenja:

  • Upotreba mašine, kako pokrenuti šivaći stroj, uvlaćenje i namotavanje konca. Polaznice kursa rade svoj prvi uzorak.
  • Obrada uzoraka: francuski šav koji se koristi za posteljine, dvošav koji se koristi za sportske odjevne predmete, porub, skriveni bod, porub koji se šije na mašinu. Novi način skraćivanja farmerki da bi se pritom zadržao postojeći kamenovani porub.
  • Otvaranje rupica: ručno i mašinski, obrada raznih aplikacija kao modnih detalja, čišćenje i podmazivanje mašine, pravilno postavljanje igle.
  • Pravilno uzimanje mjere, biranje modela po želji polaznica kursa.
  • Učenje kako izvaditi kroj iz modnih časopisa, vađenje kroja, razrada.
  • Učenje polaznica kursa kako se kroj postavlja na platno, crtanje kredom po platnu i krojenje .
  • Redoslijed pripremanja za probu, ako je potrebno vrše se i korekcije na modelu.
  • Šivanje na mašini, džepovi i obrada šavova.
  • Postavljanje rajfešlusa na suknji i postavljanje rajfešlusa na hlačama-šlicu.
  • Ljepljenje fizelina na pojasu i postavljanje pojasa, obrada poruba.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci