Prva BiH akciona drama “Efekat leptira” stiže u Novo kino KSC Kakanj

Podijelite:

Novi film bh. scenariste i reditelja Admira Buljugića “Efekat leptira” predvodi repertoar kina Mreže nezavisnih kino prikazivača od 14. decembra. Da je u potpunosti ispunjena osnovna svrha projekta digitalizacije kino dvorana u Federaciji BiH govori činjenica da su kino dvorane mreže u prva tri mjeseca rada na redovnom repertoaru prikazale tri nova bh. filma, jednu manjinsku koprodukciju koje je podržala Fondacija za kinematografiju te dva naslova iz aktuelne regionale produkcije.

Novo kino KSC Kakanj – Subota, 16. decembar u 19:00 sati

Nauka i psihologija: Jedan potez mijenja sve – znate li šta je efekat leptira? Zamislite da šetate ulicom i odjednom se sagnete kako bi vezali pertlu koja se olabavila. Iza vas je čovjek koji hoda sa vrelom kafom u ruci i ne primjećuje da ste stali, nalijeće na vas, prosipa kafu po ruci, opeče se i mora u bolnicu. Čovjek sa kafom je pilot i zbog nesreće ne može da ide na planirani let. Let je odložen. Jedna od putnica na tom letu je morala da ode na razgovor za posao i, pošto nije stigla na vreme, ostala je bez angažmana. U drugom slučaju, muškarac nije otišao na vjenčanje i ostavio je mladu da stoji ispred oltara. A tu su bili brat i sestra koji su željeli da se oproste od bolesne bake.

Da li ste svjesni haosa koji ste napravili?

Radnja filma “Efekat leptira” prati trojicu prijatelja i nekadašnjih saboraca, koji, nakon saznaja da je supruga njihovog preminulog prijatelja izgubila porodičnu kuću zbog neplaćanja kredita, kuju plan.

Glavne uloge u ovoj akcionoj drami ostvarili su Sarajlija Mirvad Kurić, Mostarac Saša Oručević, te Tuzlak Damir Mahmutović.

Producent filma Hamza Ražnatović je kazao da će se mnogi prepoznati u ovom filmu, kao što se i on sam pronašao.

Efekat leptira je priča koja kroz mnoštvo nepredvidivih, duhovitih, ali i stresnih situacija pokazuje kako različitosti funkcionišu kada imaju isti cilj.

Režija: Admir Buljugić

Uloge: Mirvad Kurić, Damir Mahmutović, Saša Oručević, Josip Pejaković, Mediha Musliović, Mirza Mušija, Faketa Salihbegović-Avdagić, Ivana Perkunić.

Žanr: akcija, drama

Scenario: Admir Buljugić

Muzika : Hamza Ražnatović

Montaža: Michko Netchak

Produkcija: Naš Film

Ulaz: 5 KM

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci