Putujuće pozorište: Pozorišne predstave “Kamenje” i “Pazi, zebra” sutra gostuju u Brnjicu

Podijelite:

Prvi put nakon duže vremenske pauze Javna ustanova Kulturno-sportski centar Kakanj sprema gostovanje pozorišnih predstava “Pazi, zebra” i “Kamenje” za učenike OŠ “Rešad Kadić” iz Brnjica. Sutra 28.11.2016. godine učenici i mlađih i starijih razreda u Brnjicu će imati priliku da uživaju uz pozorišne predstave u sali svoje škole.

Ali to nije sve, uposlenice Muzeja Kaknja koji djeluje pri Javnoj ustanovi Kulturno-sportski centar Kakanj, pripremile su čas historije, tako da ćemo učenicima uz predstave približiti i kulturno-historijsku baštinu našeg grada.

Vjerujemo da će sutra biti poseban dan za učenike OŠ “Rešad Kadić” jer, ne dešava se svaki dan da u školu dođu akademski glumci sa profesionalnim edukativnim pozorišnim komadima.

“Uspjeli smo učiniti mobilnim naše sadržaje kako smo oduvijek govorili, posebno me raduje što pozorišne predstave putuju u Brnjic obzirom da je OŠ “Rešad Kadić” udaljenija od naše Ustanove i učenici nemaju priliku stalno dolaziti nama. Ali evo obezbijedili smo potrebne kapacitete i sredstva da mi odemo njima i učinimo ih sretnim. Mi ćemo se truditi da putujuće pozorište i mobilizacija naših sadržaja bude redovna praksa JU KSC Kakanj”, navodi u izjavi direktor JU KSC Kakanj Aldin Šljivo.

JU KSC KAKANJ

 

Podijelite:

Posljedni članci