Radiju Kakanj čestitamo 26. godina postojanja / JU KSC Kakanj

Podijelite:

Početkom rata u BiH ukazuje se potreba za osnivanjem elektronskih medija .

27.04. 1992. godine pušten je prvi signal Radija Kakanj, koji je u početku bio u “Radio klubu” u Domu kulture.

Program je emitovan 1 sat prije podne, sat poslije podne, sa jednim gramofonom i jednim magnetofonom preko amaterske radiostanice. Kako je vrijeme prolazilo sve više se pokazvala opravdanost osnivanja radija i sve veća potreba za njegovim radom.

Radio je jačao tehnički, a i po broju mladih ljudi i entuzijasta koji su svojim radom željeli prije svega, doprinjeti što bržem, tačnom informisanju sugrađana o svim aktuelnim zbivanjima na području općine a posebno svojim slušaocma prenijeti informaciju o stanju na ratištima, prije svega o stanju i aktivnostima kakanjskih ratnih jedinica.

U poslijetratnom periodu radio bilježi stalni napredak i tehnički i programski.

Danas se program emituje 24 sata dnevno na UKV području 87,9 MHz i putem interneta. Programski sadržaji su prilagođeni svim kategorijama stanovništva.

Informativni program uz zabavne sadržaje, kontakt i raznovrsnu muziku čine okosnicu našeg programa.

Od marta 2014. godine Radio Kakanj je pokrenuo i informativni portal, na kojem osim što možete slušati uživo program, možete čitati vijesti iz općine kao i cijele BiH.

Radiju Kakanj JU KSC Kakanj čestita 26. godina postojanja sa željom za još boljim rezultatima rada i našom uspješnom saradnjom.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci